LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Raskošna obiteljska oaza na dvije etaže u boemskoj četvrti Tribeca

Tribeca je kvart u njujorškom Manhattanu u kojem tradicionalno svoje utočište nalaze umjetnici. Kako to izgleda kada se u njega doseli peteročlana obitelj koja nema veze s umjetnošću?
23. siječnja 2015. u 08:30 1 komentara 5750 prikaza
loft u new yorku
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/16

Kada bismo ga uspoređivali sa stanovima u njegovu susjedstvu, ovaj prostrani, raskošni i zapravo prekrasni dom peteročlane obitelji u New Yorku bio bi sve samo ne tipičan. Možda mnogima i ne naročito zanimljiv i previše klasičan. Razlog tome što je susjedstvo prepuno umjetnika - glumaca, slikara, redatelja, dizajnera koji često imaju nekonvencionalno poimanje svoga životnog prostora te za dom odabiru stara skladišta, radionice i potkrovlja.

Boemski štih i ugled koji uživa Tribeca, kvart na Manhattanu, u kojem je odrastao i još i danas tamo živi i slavni Robert de Niro kao da nema previše veze s ovim 'klasičnim' stanom u kojem je njegovim vlasnicima bila najbitnija njegova udobnost i funkcionalnost, mjesto koje će biti prilagođeno životu dinamične peteročlane obitelji koja je daleko od umjetnosti i boemštine.

loft u new yorku | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Osim kupaonica (ima ih tri) i kuhinje te velike dnevne sobe koja se sastoji od dijela za blagovanje i tri različita dijela za druženje i odmaranje, dvoetažni stan od 200 m2 posjeduje i spavaću roditeljsku sobu, gostinjsku sobu te tri dječje sobe, posebnu sobu za igranje te na koncu dvoranu za projekcije.

loft u new yorku | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Kuhinja je najsvjetliji i najasketskiji dio stana i iz nje se odlazi na gornju etažu u kojoj su se smjestile spavaće sobe te dvorana za projekcije. Minimalistička kuhinja kontrapunkt je ostalom dijelu stana, koji je opremljen klasičnijim namještajem tamnih boja. No, i u klasičnim odabirima koketiralo se s modernim detaljima poput prugastih tepiha, zavjesa, sjajnih lakiranih ploha te dekoracija.

I rustika je tu našla svoje mjesto jer su vlasnici odlučili ostaviti zidove od opeke te drvene grede koje su prebrusili i obojali u sivu lak lazuru, kako ne bi previše dominirale prostorom.

loft u new yorku | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Sve tri dječje sobe pravi su koloristički raj, upravo onakve kakve i trebaju biti za 'stanare' te dobi. Ipak, najveći eksperiment doživjela je soba 9-godišnjaka koja je, posve neuobičajeno, u crvenim tonovima, te su smjelo korištene crveno-bijele pruge. Kako izgledaju ostale dječje sobe te ostatak stana, uključujući i modernu kupaonicu, pogledajte u galeriji.

>>Njujorški penthouse iz kojeg puca pogled na Central park