Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Radite od kuće? Šarmantan mali ured možete smjestiti i ispod stubišta

Personalizirajte svoj radni kutak uz biljku, fotografije, boje...
10. rujna 2018. u 08:41 0 komentara 678 prikaza
Foto: Shutterestock

Rad kod kuće gotovo da je postao uobičajen za mnoge mlade ljude. Ta činjenica mnogima utječe na stil života, a u konačnici i na sam način uređenja doma.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Ako ste i vi jedan od sretnika koji radi od kuće, osmislite svoj prostor za rad te ga uredite kreativno i inspirirajuće. Svejedno je li riječ o malom kutku, prostoru ispod stubišta ili pak većoj prostoriji namijenjenoj isključivo za ured, neka to bude mjesto u kojemu ćete se osjećati opušteno i motivirano za rad. Priroda uredskog posla uvijek je ista pa tako i osnovna pravila uređenja koja bih željela podijeliti s vama.

Možda ste se zbog nedostatka dragocjenih kvadrata stambenog prostora odlučili urediti samo jedan kutak za rad u dnevnom boravku ili bilo kojoj drugoj prostoriji vašeg doma. Ako je tako, neka on onda bude dobro organiziran, kreativan i usklađen s ostatkom uređenja prostorije.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Prvo na što biste trebali misliti prije nego što se odlučite koji dio prostorije ćete koristiti kao radni kutak dovoljan je dotok dnevnog svjetla za neometani rad. Osim prirodne rasvjete potrebno je osigurati i kvalitetnu umjetnu rasvjetu za rad noću. Nemojte štedjeti na rasvjeti jer ona je jedan od najvažnijih elemenata za rad. Osnovni elementi koji su vam potrebni za kućni ured su radni stol, radni stolac, nekoliko polica i računalo. Ako to možete, za svoj ured kod kuće izradite namještaj po mjeri. Tako vam neće ostati neiskorišten nijedan centimetar radnog prostora.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Osim toga, uz dobro planiranje i kreativne ideje, uredit ćete lijep i privlačan radni kutak.Kvalitetan ergonomski oblikovan radni stolac s mogućnošću namještanja visine, nagiba naslona i visine rukonaslona ključan je element koji će vam omogućiti neometani rad i sačuvat će vašu kralježnicu. Prema tome imajte na umu da se isplati investirati u kvalitetan radni stolac. Radni stol s ladicama i police iznad radnog stola osigurat će vam dovoljno mjesta za organizaciju vaše papirologije. Potrudite se samo da se redovito rješavate nepotrebnih papira, a važne papire uredno sortirajte u datoteke po bojama radi lakšeg snalaženja.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Prazan dio zida iznad radnog stola iskoristite za ploču s magnetima i kalendar. Pažljivo birajte korisne detalje kao što su košare i kutije za odlaganje stvari. Koš za papir i teglice za sitnice također uskladite s ostalim elementima. Efektna lampa na radnom stolu, osim što je neizostavan element u ulozi rasvjete, svojim dizajnom ujedno će doprinijeti sveukupnom vizualnom dojmu radnog kutka.

Svi ovi elementi neka tvore jednu skladnu cjelinu da bi vaš radni prostor bio mjesto u kojemu ćete se osjećati ugodno i motivirano za rad.Da biste osigurali što bolje uvjete za rad od kuće, potrudite se da radni prostor bude udaljen od bučnih dijelova u domu.

Mala škola uređenja Mislite i na zdravlje djeteta – pažljivim odabirom stola, madraca i rasvjete

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.