Naslovnica Interijeri

Prekrasna planinska vikendica: drvo, koža, rogovi i ljuljačka u spavaćoj sobi

Ova luksuzna verzija planinske kolibe nudi zanimljive komade namještaja i dekore u svakom svom kutku
04. siječnja 2019. u 08:51 2 komentara 13283 prikaza
kuća
Foto: Antonio Martins
Pogledajte galeriju 1/14

Koža, krzno, tamni tonovi, puno drvo i dašak industrijskog dizajna u pravilu su dio muške estetike. U ovom slučaju, vlasnik interijera imao je iste zamisli kao i dizajner, a rezultat je divna, prostrana vikendica u planinskom dijelu SAD-a, u Tahoeu, na granici između Kalifornije i Nevade.

Radi se o prostranoj, luskuznoj verziji kolibe koja u svakom svom kutku nudi zanimljive komade namještaja i dekora. U dnevnom prostoru, najimpresivnije izgleda kamin od poda do stropa, odmah pored kojeg je u zid integrirano spremište za drva koje i efektno i praktično.

kuća | Autor : Antonio Martins Foto: Antonio Martins

Dnevnim boravkom dominira raskošna sjedeća garnitura od smeđe kože sa kojom se savršeno stapa tepih u crvenim tonovima. Fotelje su vintage i potječu ih 60-ih godina. Fotografije na zidu prikazuju životinje i daju prostoru dozu slatkog šarma.

kuća | Autor : Antonio Martins Foto: Antonio Martins

Stol u blagovaoni površine je gotovo 6 metara četvornih i izrađen je od recikliranog drveta, a klasični dizajnerski stolci mogu ugostiti čak 16 ljudi. Nadomak se nalazi i prekrasna kuhinja s prostranim otokom kraj kojeg su smješteni efektni barski stolci čiju "nogu" čini spiralna cijev.

kuća | Autor : Antonio Martins Foto: Antonio Martins

Kupaonicu krase isti tonovi i materijali, pa je umivaonska polica također od drveta, a zrcalo koje visi na kožnom užetu trenutno je ultimativni dizajnerski hit za ovako osmišljene interijere.

kuća | Autor : Antonio Martins Foto: Antonio Martins

Spavaće sobe su tematske pa je za jednu dizajner dobio inspiraciju u juti, zatim u trupcima, sivoj boji, jelenjim rogovima dok je pogled na planine koji se pruža iz glavne spavaće sobe bio dovoljna inspiracija. Spavaće sobe tako svaka čine zaokruženu cjelinu, a opremljene su genijalnim detaljima poput ljuljačke, starim lampama, vintage originalnim svjetlećim znakom za hotel...

kuća | Autor : Antonio Martins Foto: Antonio Martins

>>Funkcionalna 32 m2: moderan stančić s obiljem dobrih ideja

  • petrolio:

    jasno je čemu služi ova ljuljačka u spavaćoj sobi,hehehe

  • Avatar maxist
    maxist:

    to je sugestija za "uređenje vikendice" za sorosa ili nadana ?!