LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Pogledajte kako u 33 četvorna metra dobiti kutak za spavanje

Vlasnica je sama došla na ideju da u sklopu dnevne sobe napravi povišeni dio na koji je smjestila veliki krevet, a prostor ispod njega iskoristila za skladištenje
06. siječnja 2020. u 07:00 1 komentara 7432 prikaza
skandinavski stan
Foto: Fantastic Frank
Pogledajte galeriju 1/12

Bez angažman stručnjaka teško ćete uspješno i maksimalno iskoristiti skučene prostore te iznaći prava rješenja. No, mladoj vlasnici stana u širem centru Stockholma to je ipak pošlo za rukom, iako je amaterka tek zaljubljena u estetiku i uređivanje interijera.

Nakon godina spavanja na trosjedu te želje za spavaćim kutkom te činjenice da nije učinila nikakav veći makeover, odlučila se na adaptaciju. Jedino ograničenje u obnavljanju njezina doma bile su skromne financije.

skandinavski stan | Autor : Fantastic Frank Foto: Fantastic Frank

Kako bi dobila prostor za krevet i pomalo izdvojeni spavaći dio vlasnica je u svom stančiću od 33 četvorna metra, zahvaljujući visokom stropu napravila u jednom uglu povišeni dio te na njega osmislila mjesto za spavanje, koje pritom i sjajno izgleda.

skandinavski stan | Autor : Fantastic Frank Foto: Fantastic Frank

Tako je dobila ne samo mjesto za odmor nego i skladišni prostor te policu za knjige i sitnice koja se nalazi ispod kreveta. Povišeni dio napravljen je od bijelog iverala tako da postaje transparentan dio dom, ne ograničava prostor, nego ga samo uvećava.

skandinavski stan | Autor : Fantastic Frank Foto: Fantastic Frank

Biranje svijetlih tonova u kombinaciji s crnom bojom te zelenilom kao i bijela podloga u vidu namještaja, podova i zidova učinilo je također da stan izgleda veći nego što ustvari jest, a dodatni adut je produženi dnevni boravak koji se nalazi na terasi od 15 četvornih metara.

skandinavski stan | Autor : Fantastic Frank Foto: Fantastic Frank

Kako je kuhinja mala, a šank bi samo dodatno zagušio taj prostor, vlasnica je u dnevni boravak stavila kutak za blagovanje – okrugli stol koji štedi prostor te četiri stolca. Zidove je ukrasila posterima i crtžeima, a prozorsku dasku zelenilom i zanimljivim detaljima, što ovaj stan čini pravim malim biserom skandinavskog dizajna.

>>Profinjeno potkrovlje u modernim i nenametljivim sivim tonovima