DOBRE IDEJE

Originalan uradi sam projekt: Božićni vijenac od starog pulovera

vijenac Tina Nakitić
Foto: Privatni album
1/7
21.11.2021.
u 06:45

Hobi kreativka Tina Bilušica pokazat će vam kako od starog džempera možete napraviti efektan dekor za predstojeće blagdane

Nudimo vam još jedan' uradi sam' prijedlog za božićne blagdane - vijenac od staroga pulovera. Za njegovu izradu neće vam trebati više od sat vremena. No prije toga nekoliko riječi o osobi koja stoji iza ovoga maštovitoga blagdanskog dekora. Njegova kreatorica je Tina Bilušica, diplomirana turististička komunikologinja s Pelješca.

Kako u struci nije mogla naći posao, Tina se sa svojim dečkom posvetila vođenju kafića sa svojim dečkom koji je mladi par sam i uredio. Kada bi krajem jeseni nastupilo zatišje i turistička sezona se našla na izmaku, Tina bi krenula u potragu za nekim novim aktivnostima.

Jednoga dana kupila je, kaže, dekupaž ljepilo u jednom hobi dućanu i od nekoliko stripova kupljenih na Hreliću krenula u izradu naušnica. Tako je nastao brand nakiTIĆ koji je Tini i danas samo hobi. U njemu, osim nakita, nastaju i razni dekorativni i uporabni predmeti.

Foto: Robert Demo

- NakiTIĆ je za sada samo hobi iako bih rado voljela da jednoga dana bude nešto više od toga. Ideja imam puno, a kako i otkuda dolaze - za to ne postoji pravilo. Kreativna strana mozga je non-stop na 'on' tako da se one same stvore - govori Tina o svome hobiju i inspiraciji. Najdraže joj je od starih stvari stvarati nove, kao što je to slučaj s ovim božićnim vijencem. Upravo od starih stvari je uređen njihov kafić na Pelješcu.

Božić i cijela priča oko njega je također njezina velika inspiracija, iako nije oduvijek tako bilo. Priznaje da sve do prije nekoliko godina nije bila 'luda' za prazničnim kićenjem ni jedne vrste, ali sada uživa u šljokicama, sjaju i blještavilu i daje si oduška svaki prosinac izrađujući Božićne dekoracije.

- Volim taj osjećaj zajedništa i nekoga mira u zraku i tih par dana oko blagdana kad svi zaboravimo na probleme i jednostavno se prepustimo uživanju. Bilo bi dobro, samo radi toga, da je Božić češće - kaže za kraj mlada kreativka Tina Bilušica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije