INSPIRIRAJTE SE

Odlični prijedlozi za posve drugačija božićna drvca, budite kreativni ove godine!

Foto: IKEA
1/5
13.12.2021.
u 07:00

Želite li neobičan, drugačiji bor? Upotrijebite svoju maštu, a neka vam naši prijedlozi budu dodatna inspiracija da ih napravite svojim rukama

Dosadila su vam klasična božićna drvca bilo da su prava (rezana i u tegli) ili umjetna, kao i ukrasi koje godinama stavljate na njih? I ne biste da vaše drvce više bude zeleno tj. zimzeleno, blještavo i predvidivo?

U tom slučaju vrijeme je za nešto potpuno drugačije, a mi vam pomažemo da ostvarite zaokret i u domu imate ovoga Božića posve neobično drvce, koje to ponekad zapravo i nije, ali asocira na njega svojim oblikom.

Možete ih naručiti internetom, naći u dizajnerskim trgovinama ili se odvažiti i napraviti ih sami – veliki dio iz galerije koje nudimo doista možete napraviti svojim rukama. Pustite mašti na volju, a naši prijedlozi neka vam budu inspiracija!

Foto: pixabay

Drvce od sirove borovine na koje ćete slagati ukrase po želji možete naručiti internetom na stranici dorisbrixham.co.uk, a cijena im se kreće oko 100-injak eura. Ako vam je to preskupo, možete kod stolara naručiti drveni stup i letvice s otvorom koje ćete nanizati na stup, a za postolje možete koristiiti obično kupljeno u trgovini.

Foto: pixabay

Naljepnice u obliku bora mogu se nabaviti u trgovačkim lancima ili primjerice putem interneta (vivre.hr), a možete i sami kupiti rolu samoljepljivih tapeta i izrezati oblik kakav želite. 'Kostur' naljepnice ne morate uopće kititi nego ukrasiti dodatno s kutijama s poklonima, a možete na zid staviti lampice, kuglice i ukrase ili pak ukrasne trake, kao na pravome boru, jer će izgledati jako efektno.

Foto: pixabay

Ako vam bor i nije neka opcija, niste u prilici izdvojiti novce za novi ili nemate dovoljno mjesta za njega, osim zidne naljepnice, izvrsno rješenje je buket od grana - bilo suhih, umjetnih ili svježih koje ćete ukrasiti sitnicama koje imate od prošlogodišnjih dekoracija. Ili jednostavno možete staviti bombone u celofanu ili kekse koje ste ispekli.

Foto: pixabay

Iako se čini komplicirano, ovakav bor doista možete napraviti sami i to bez puno truda. Dovoljno je kupiti plastične cijevi različitih debljina i dati ih izrezati na jednake dijelove. Zatim složite mozaik u obliku trokuta i zalijepite ih na zid. U svaku udubinu stavite ukras po želji - kuglice, figure životinja, igračke, orašaste plodove...

Foto: pixabay

Isto kao i kod bora od plastičnih cijevi, zidni bor možete napraviti od komada drveta različite debljine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije