Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Zavirite u modernizirani dom prepun zanimljivih detalja

Katnica u Londonu, građena prije pola stoljeća doživjela je temeljitu preobrazbu i postala topliji i ugodniji prostor
24. ožujka 2019. u 07:00 0 komentara 3928 prikaza
london nagrađena kuća
Foto: LLI Design
Pogledajte galeriju 1/13

Mladi par odlučio je obiteljsku kuću u Londonu rađenu 1970. godine iz temelja adaptirati, budući da su instalacije bile dotrajale, kao i podne obloge, a kupaonice i kuhinja posve dotrajale.

Usto, željeli su svoj životni prostor modernizirati i prilagoditi svojim potrebama, ali bez klišeja i slijepog slijeđenja trenova. Osim navedenih, uvjet koji su postavili studiju LLI Design bio je da se zadrži osobitost gradnje te da se izgradi posve novo stepenište, modernog stila, od stakla i čelika i kupaonica bude više od 'nus' prostorije.

london nagrađena kuća | Autor : LLI Design Foto: LLI Design

Smještena u Highgateu, 'zelenom' i vrlo poželjnom kvartu u sjevenom dijelu Londona, kuća se sastojala od prostranih soba, no s vrlo slabom 'cirkulacijom svjetlosti', dodatno zagušenom tamnim namještajem. No nakon obnove kuća je postala otvoren, svijetao i moderan prostor.

london nagrađena kuća | Autor : LLI Design Foto: LLI Design

Kupaonica je, na oduševljenje vlasnika, postala glamurozna mješavina modernog i retro stila, s upečatljivim detaljima poput baroknog ogledala i ultramodernog 'plutajućeg' umivaonika. Dojmu ekstravancije doprinosi i i staklena tuš kabina.

london nagrađena kuća | Autor : LLI Design Foto: LLI Design

Ovako uređena kupaonica sjajno se nadovezuje na glavnu spavaonicu, čineći zanimljivu stilsku cjelinu. Prizemlje i kat povezuje novo stakleno stubište, koje više nije spiralno, nego 'klasično', čime se dobilo i više prostora i lakše kretanje stubama.

Na katu je hodnik preuređen u dodatni dnevni prostor u kojem se može družiti i gledati tv.

london nagrađena kuća | Autor : LLI Design Foto: LLI Design

Donji kat postao je uklanjanjem zidova otvoreni prostor koji je spoj različitih stilova (među ostalim i retro, koji asocira na 70-e godine kada je kuća rađena) te nudi dojam opuštenosti, mira i ugode, baš kako su vlasnici i željeli.

>>Šarmantan dvoetažni stan postao je i mini novinarska redakcija

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.