LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Od uskog, derutnog i mračnog stančića do dizajnerskog bisera

Duguljasti, stari stan s jedva jednim prozorom i u centru Toronta pretvoren u prekrasnu oazu za mladoga umjetnika
29. travnja 2020. u 07:00 1 komentara 10441 prikaza
mali stan
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/10

Priča o adaptaciji stana u središtu Toronta je nešto poput bajke o Pepeljugi, s obzirom na uspješnost preobrazbe zapuštenog, mračnog i derutnog prostora u dizajnerski biser, prepun svjetla i dobrih rješenja.

Mladi fotograf nije se želio odreći pozicije koju stan ima te je odlučio zadržati obiteljski stan i renovirati ga. Uređenje i sve radove povjerio je studiju Rad Design, koji je u svega četiri mjeseca stvorio posve novi prostor, koji bi rijetko tko, tko je beć bio u njemu, povezao s prijašnjim.

Osim novih instalacija, podova, gletanja i bojanja zidova, sanitarija, stan je dobio i novi namještaj. Kako je vlasnik ljubitelj retro dizajna i industrijskog stila uređenja, dizajneri su uspjeli ispuniti mu tu želju te u stan, iako se nastojalo dovući što više svjetla, ipak vješto ukomponirali takve elemente.

mali stan | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Također je poštivana želja vlasnika da u stanu bude što više prirodnih materijala i jednostavnih formi. Zato su obilato korišteni drvo i metal. Kako bi se dovelo što više svjetla u stan, kuhinja i kupaonica su u bijelim tonovima, kao i svi zidovi. Bijela je dodatno proširila inače preuzak prostor od svega 40 m2, u koji su dizajneri uspjeli smjestiti dnevni boravak, kuhinju, radni kutak i spavaću sobu.

mali stan | Autor : Robert Demo Foto: Robert Demo

Bijelim modernim minimalističkim namještajem htjela se razbiti i uniformiranost prostora i dominacija retro i industrijskih elemenata, a pregradama od knaufa od hodnika se uzeo prostor za spavaću sobu. Obični drveni krevet od tamnoga drveta u spavaćoj sobi postavljen je na malu crnu platformu koja daje dojam kao da ležaj malo lebdi iznad poda.

vertikalni vrt URBANO VRTLARENJE 15 sjajnih ideja za vertikalni vrt u vašem domu edinburg kuća SKLAD PRIRODE I ARHITEKTURE Minimalistička vila s jedinstvenim pogledom na ocean božuri cvijeće TOP SAVJETI 5 prekrasnih buketa kojima ćete podignuti izgled svog doma