LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Od stare obiteljske kuće do modernog doma stvorenog za uživanje

Kuća je rađena prema vlasnikovim željama, usklađeni su svi tonovi, od antracit sive, preko bež do bijele, a dizajnerica se poigrala i rasvjetom, dok je balkon osvježen novom staklenom ogradom i keramikom
24. srpnja 2019. u 09:05 0 komentara 986 prikaza
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Renovacija kuće na prvu zvuči kao lak zadatak, no, kada se snimi zatečeno stanje i u obzir uzmu želje vlasnika, taj posao za dizajnera interijera često postaje pravi izazov. Upravo se s takvim izazovom susrela dizajnerica Mia Lučić iz studija MIA MAI Interior Design, koja se uhvatila u koštac s renovacijom kuće u Zagrebu čija je površina 160 četvornih metara.

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Želja investitora bila je da se potpuno promijeni lice i karakter kuće, no u sve je trebalo krenuti odmah tako da nije bilo vremena za 3D vizualizacije, nego je svaki korak išao iz glave na licu mjesta – objašnjava dizajnerica te dodaje:


– Izmjene u eksterijeru prilagođene su okolini, ali s modernijim pristupom uređenju – klasičan strmi prilaz garaži na nivou ispod zemlje podigli smo u ravninu ceste i tako dobili pregledno i široko parkiralište, osmislili smo pergolu, a pristup garažnim vratima omogućili stubama te time garažu prenamijenili u potrebno spremište koje i dalje ima ulaz s vanjske i unutarnje strane kuće.

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

Što se pak tiče boja u interijeru, Mia napominje: 
– Uskladili smo tonove, od antracit sive, preko bež do bijele, poigrali se rasvjetom, uredili zeleni dio prednje strane eksterijera, balkon osvježili novom staklenom ogradom i keramikom, na cijeloj kući postavili novu kvalitetnu stolariju u antracit boji, luksuzna ulazna vrata... – nabraja dizajnerica te zaključuje:


Ponešto knaufa, ponešto kamena, metala i stakla, nezaobilazna rasvjeta i zadovoljili smo vlasnikovu želju za promjenom vanjštine koja je žudjela za modernijom pričom.
Najveće promjene doživjela je kuhinja koja je posve nova.
– Iz kuhinje smo izvadili sve staro, čak i pod koji se nastavljao od istog materijala i s istim uzorkom iz hodnika da bismo postigli vizualnu kompoziciju koja će dovoljno dobro povezati prostor od 13 kvadrata. Za antracit boju elemenata kao bazu odlučili smo se s obzirom na to da kuhinja ima dovoljno svjetla. Kao kontrast sivoj ubacili smo malo topline odabirom radne ploče i zidnih obloga od drva. Umjesto keramičkih pločica koristili smo imitaciju bijelog kamena koju smo prekrili staklom koje je dalo finoću prevladavajućim mat elementima i utišalo prerustikalni dojam kamena, a naglasilo njegovu eleganciju u modernom prostoru – nabraja dizajnerica i ponosno ističe:

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL


– Najvažniji je dio kuhinje element za sjedenje gdje vlasnik provodi najviše vremena uz kavu i laptop. Također, poigrali smo se rasvjetom i stvorili ugodnu atmosferu za boravak. Kuhinja je od dnevne zone odijeljena obostranim ogledalima koja se rotiraju, kreću i stvaraju dojam dubine oba prostora koja ipak nismo htjeli strogo odvojiti zidom.

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Vlasnikova želja bila je velika, udobna, kutna sofa Natuzzi i veliki TV koji smo postavili u zid od knaufa dizajniran za električni kamin za dodatni ugođaj te rasvjeta u nišama koja je također ambijentalna. Važan je element neobična slika prepoznatljive tehnike Tatjane Politeo koju smo stavili u prvi plan pomnim biranjem mirnih tonova u odabiru namještaja, tepiha i jastuka – nabraja dizajnerica.
U prostru se na dnevni boravak nastavlja blagovaonica čiji je najvažniji element dizajnerski stakleni stol koji je vlasnik osobno vozio iz Španjolske, a koji je godinama čekao svojih pet minuta.
– Oplemenili smo ga udobnim fotelja-stolcima. Iskoristili smo i dva platna Tatjane Politeo u mirnijim tonovima i balans unijeli kontrastnijim tepihom koji zaokružuje priču. Iz blagovaonice se izlazi u stražnje dvorište koje je dobilo posve izmijenjene vizure...


 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Imali smo zadatak osmisliti više funkcija, od formalnog sjedenja za stolom preko neformalnog sjedenja na klupici uz roštilj koja služi i kao spremište, za roštiljanje... – objasnila je dizajnerica i zaključila: – Visokom ogradom povećali smo privatnost, a podnom i zidnom rasvjetom ostvarili intimniju atmosferu.

kuća koliba Kalifornija STOPLJENA SA ŠUMOM Stara lovačka koliba transformirala se u modernu rezidenciju kuća na jezeru Texas ZA POTPUNI UŽITAK Moderna kuća uz jezero s pogledom koji hipnotizira
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.