LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Nikad nećete pogoditi što je ova vila bila prije!

Gospodarska zgrada nakon potresa bila je oštećena, a novi su je vlasnici prenamijenili u predivan moderan dom s galerijom i staklenim stijenama
28. kolovoza 2019. u 14:05 3 komentara 3428 prikaza
štala u italiji
Foto: Archiplan studio
Pogledajte galeriju 1/14

Stara drvena štala u Bomportu u Italiji dobila je sasvim novi, drugačiji život zahvaljujući projektnom prijedlogu arhitektonskog studija Archiplan iz Mantove. Teško je zamisliti da je na tom mjestu nekoć davno boravila stoka, ali, dobrim idejama i sprovedbom sve je moguće.

Nakon potresa u kojem je zgrada bila djelomično oštećena, vlasnici su odlučili prodati imanje. Novi vlasnici odlučili su oba objekta – i kuću i štalu pretvoriti u stambene jedinice, kako bi zadovoljili svoje potrebe.

štala u italiji | Autor : Archiplan studio Foto: Archiplan studio

Sada se kvadraturi od 98 četvornih metara nalazi moderan dom za mladi par, a toliko prostora uspjelo se dobiti iskorištavanjem visokog stropa i dodavanjem dodatne etaže odnosno galerije na koju su se smjestile radna, spavaća soba i kupaonica.

štala u italiji | Autor : Archiplan studio Foto: Archiplan studio

Donja etaža rezervirana je za dnevnu zonu, čiji su zidovi s jedne strane pročelja ostakljeni, baš kao i soba na galeriji, i to kako bi se uspostavila komunikacija s prirodom i uživalo u pogledu na nju.

štala u italiji | Autor : Archiplan studio Foto: Archiplan studio

Stoga su arhitekti napravili hrabar iskorak pa su čak i kupoanicu napravili kao open space objedinivši je s radnom sobom i spavaonicom te je usto ostavili u staklu, kako bi se i taj prostor otvorio prema eksterijeru i iz kade pružao pogled na oranice i šum

štala u italiji | Autor : Archiplan studio Foto: Archiplan studio

Drvena terasa oko kuće produžuje dnevni boravak u otvoreni prostor, što je naročito iskoristivo u ljetnim mjesecima. Interijer je zamišljen kao minimalistički i visokofunkcionalan dom u kojem je naglasak na atmosferi mira i tišine te otvaranja prostora prema okolini.

>>Bivša štala postala je udoban dom u rustikalnom stilu