Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Minimalistička vila s jedinstvenim pogledom na ocean

U predgrađu Sydneyja niknula je raskošna kuća sa staklenim stijenama umjesto prozora kako bi pogled na more i okoliš bio što savršeniji
25. svibnja 2019. u 07:00 1 komentara 5879 prikaza
edinburg kuća
Foto: dcarchitect.com.au
Pogledajte galeriju 1/29

Predgrađe Sydneyja, Roseville, smješteno uz obalu, ispunjeno je prekrasnim primjercima stambene arhitekture, mahom raskošnih modernih zdanja s pogledom na more. Jedno od novijih, ali i zanimljivijih je svakako Castlecrag House, raskošna vila s jedinstvenim pogledom, okružena morem i zelenilom.

Za samo 10 mjeseci arhitektonskom studiju Darren Campbell uspjelo je iz temelja podići i posve dovršiti katnicu, koja je jednim dijelom i dvokatnica, zahvaljujući strmom terenu u kojem se zbog kosine našlo mjesta za još jedan nivo ukopan jednom cijelom stranom u brdo.

edinburg kuća | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

Namjera arhitekata bila je što više iskoristiti lokaciju kuće tako da što bolje dođe do izražaja njezin okoliš, kojim se rijetko koji dom može pohvaliti.

Pogled na more, pošumljene otoke u daljini i specifičnu bujnu vegetaciju odnosno Bushland oko objekta jest ono što se maksimalno nastojalo naglasiti prilikom izgradnje. Stoga su sve sobe (osim toaleta i garaže) okrenute prema obali i s ugrađenim velikim staklenim stijenama umjesto prozora, kako bi pogled bio još bolji.

edinburg kuća | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

Dok interijer – namještaj, podne obloge, sanitarije, detalji i odabir boja imaju vrlo malo veze s tipičnim australskim Bushlandom, jer su mahom modernog dizajna, vanjski izgled nešto je klasičniji i poziciniranje kuće ispod stoljetnih stabala itekako se stopilo s prirodnim okolišem.

edinburg kuća | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

Dnevni dio kuće - kuhinja i dnevni boravak je jedinstveni prostor otvorenog tipa, jer se, kada se razmaknu staklene stijene, širi na veliku terasu na kojoj se, osim mjesta za odmor i druženje, nalazi i blagovaonički stol.

edinburg kuća | Autor : dcarchitect.com.au Foto: dcarchitect.com.au

>>Moderan crno-bijeli dom s impresivnim pogledom na jezero

  • anticenzura:

    Vidi se da su na svemu stedjeli, ili sam se ja navikla na lukxuz, pa mi to slici na trecerazrednu garazu.