LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Najatraktivnije božićno drvce pluta na moru i ima 28 svjetlosnih efekata!

Australci su odlučili kako je neprikladno imati pravo drvo ukrašeno umjetnim snijegom s obzirom da je kod njih sada ljeto
02. prosinca 2014. u 11:45 0 komentara 203 prikaza
drvce
Foto: designboom/Megan Cullen
Pogledajte galeriju 1/7

Najatraktivnije božićno drvce koje smo vidjeli ove godine svakako je ono u Australiji, na obali zaljeva Corio. Autori ove neobične vizije božićnog drvca su agencija Creative production i svjetlosni dizajner Phillip Lethlean.

Naime, drvce je doslovno porinuto u more te će tamo plutati do kraja blagdanskog razdoblja. Treba napomenuti da je Australcima sada ljetno doba.

drvce | Autor : designboom/Megan Cullen Foto: designboom/Megan Cullen

- Mi smo uvijek slavili ovo doba godine uz drvca kakva koriste ljudi sa sjeverne hemisfere pa bismo ga dodatno prekrili umjetnim snijegom. Mislim da je to neprikladno s obzirom da je kod nas sada dugo, vruće ljeto - poručili su autori.

Plutajuće drvce u sebi ima 28 svjetlosnih tijela. Svaka je zvjezdica zasebno osvjetljenja. Tijekom noći, kada započinje "light show", na drvcu se izmijenjuje 80 specijalnih efekata.

drvce | Autor : designboom/Megan Cullen Foto: designboom/Megan Cullen

Drvce je ima svojevrsnu kinetičku fasadu sastavljenu od 11 tisuća svjetlećih, aluminijskih diskova koje svjetlost reflektiraju danju. Zvijezda na vrhu široka je četiri metra i rotira se kako vjetar puše.

>>U zadnji čas: izradite adventski vijenac koji će sve ostaviti bez daha

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.