moderno zdanje

Urbana vila u predgrađu plijeni pažnju atraktivnim terasama

vila australija
Foto: Privatni arhiv
1/11
02.07.2020.
u 06:54

Moderno zdanje u Perthu prostire se na 350 četvornih metara i sastoji od dvije etaže koje su zanimljivo koncipirane

Iako posebna po svojoj vanjštini, novosagrađena prostrana vila od 350 četvornih metara u predgrađu Pertha izvrsno je uklopljena u okolinu koju sačinjavaju uglavnom obiteljske kuće.

Kuća se ne ističe samo svojim položajem koji se nalazi na kosini, tako da je prizemlje jednim dijelom ukopano u zemlju, nego i svojom modernom arhitekturom – kombinacijom klasične fasade i drvenih ploha s velikim staklenim stijenama umjesto prozora.

Foto: Privatni arhiv

Unutrašnjost vile je također vrlo atraktivna i zanimljiva, opremljena modernim i antiknim namještajem u bijelim, bež i smeđim tonovima, kojima se nastojao stvoriti dojam prostornosti i ugodne atmosfere. Velika pažnja poklonjena je minimalističkoj rasvjeti koja sa spuštenim stropovima čini posebnu priču i izgleda na trenutke kao umjetnička instalacija.

Foto: Privatni arhiv

Zato su kupaonice na obje etaže opremljene moderno i minimalistički, u bijelim i sivim tonovima i ravnim linijama, bez puno detalja što unosi jednostavnost i smirenost u taj prostor.

Kako bi se što bolje iskoristio pogled, arhitekti su napravili malu inverziju: na prvu etažu smjestili dvije spavaće i radnu sobu, a na drugu razinu dnevnu zonu s jednom spavaonicom. Osim pogleda na cijeli kvart i prirodu kojom je on okružen, druga razina nudi i pogled u nebo zahvaljujući spuštenim stropovima i ugradnjom stakla u njih.

Foto: Privatni arhiv

Dnevna zona – boravak, kuhinja i blagovanje, kao i dvije spavaonice na nižoj razini imaju izlaz na prostranu terasu, koja omogućuje opuštanje na otvorenom što ovu vilu čini jedinstvenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije