LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Luksuzan i elegantan stan koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Moderan stan od 120 m2 kojim dominiraju neutralne nijanse sive i crne te smeđe boje arhitektica Aleksandra Fedorova uredila je prema željama vlasnika
23. srpnja 2019. u 07:42 4 komentara 19913 prikaza
stan u moskvi
Foto: My House Idea
Pogledajte galeriju 1/23

U elitnom jugozapadnom dijelu Moskve smjestio se apartman koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, čak ni one koji nisu naročiti ljubitelji modernog stila uređenja niti minimalizma, kao ni neutralnih tonova.

Stan od 120 četvornih metara, smješten na 12. katu novosagrađenog nebodera pravi je primjer modernih tendencija i trendova u uređenju interijera, a k tome, budući da je budžet bio izdašan, nije se štedjelo na materijalima i namještaju, što je vidljivo u svakom kutku i segmentu uređenja.

Zadatak uređenja pripao je arhitektici Aleksandri Fedorovoj koja je nastojala ispuniti želje vlasnika za stanom koji će odisati luksuzom i kvalitetom, ali u kojem će biti ugodno boraviti.

stan u moskvi | Autor : My House Idea Foto: My House Idea

Tako je stil uređenja, kao i odabir boja te namještaja u potpunosti odraz njihovih vlasnika, kojima u posjet povremeno dolaze djeca s unucima. Stoga je njihova želja bila i da jedna od soba bude uređena za djecu, ali ipak da se stilom uklapa u ostatak stana.

Stan je podijeljen na dvije zone – odmah s ulaza prostire se velika dnevna zona kojom, kao uostalom i ostatakom stana, dominiraju nijanse sive i crne uz kombinaciju smeđe boje koja je upotrijebljena za neke komade namještaja, podova i detalja.

stan u moskvi | Autor : My House Idea Foto: My House Idea

Od materijala, korišteni su oni klasični kao i moderni pa se raspon kreće od kamena, mramora, drveta, stakla pa sve do plastike i kože. Detalji u uočljivijim, netipičnim za ovaj interijer bojama su stavljeni kako bi činili jake akcente, kao što je to primjerice naslonjači žute i ružičaste boje u dnevnoj odnosno spavaćoj sobi.

stan u moskvi | Autor : My House Idea Foto: My House Idea

Ova dva komada namještaja, ako i zavjese svijetlo smeđe boje u dječjoj tj. gostinjskoj sobi ujedno pružaju i pravo osvježenje prostoru te stvaraju dojam živosti i dinamike. Da bi se taj dojam pojačao, stan je ispunjen živim cvijećem u teglama i vazama.

stan u moskvi | Autor : My House Idea Foto: My House Idea

Zidne i podne obloge u stanu kombinacija su keramike, mramora i parketa u smeđim i sivim nijansama. Naročiti stilski doprinos je oblaganja jednog zida dnevnog boravka u smeđe drvo te isto tako i u glavnoj spavaćoj sobi. Ova zahvata dali su toplinu i rustikalnu atmosferu prostoru.

stan u moskvi | Autor : My House Idea Foto: My House Idea

>>Luksuzan moderni stan na vrhu moskovskog nebodera

 • Avatar cuvarkuca
  cuvarkuca:

  Nisam ravnodušan jedino na prostranost. Ostalo mi se ne sviđa, osobito pogledi kroz prozor.

 • majlena:

  U stanu od 80 kvadrata imam veću zonu boravka, blagovaonice i kuhinje. Razočaravajuće.

 • danijelhaluzan15:

  Stan je super,samo treba izbaciti cvijeće iz kupaonice,pokupiti igračke s poda i preseliti ga u prizemlje.