LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Moderan njemački dom u kojem spavaća soba – nema prozora!

Riječ je o prostoru stare vojarne koji je preinačen u obiteljsku kuću prepunu modernog namještaja i linija
17. siječnja 2019. u 08:30 1 komentara 18897 prikaza
kuća Njemačka
Foto: freshome
Pogledajte galeriju 1/15

Projekt nazvan Loft ESN, njemačke arhitektonske grupe Ippolito Fleitz, jedna je izvanredna transformacija stare vojarne u prostrani životni prostor u gradu Esslingenu.

kuća Njemačka | Autor : freshome Foto: freshome

Konačni rezultat velika je kuća s diferenciranim funkcionalnim zonama koja se prostire na 400 četvornih metara. Ulaskom u nju, otvara se pogled na široki i visoki prostor. Dnevni je boravak od ulaza odvojen samo zastorom, za oko zapinje garderoba skrivena iza ogledala u hodniku, a ispred se prostire moderni interijer.

kuća Njemačka | Autor : freshome Foto: freshome

Blagovaonicu odlikuje dugi stol od tamnog drveta ispod kojeg je smješten mekani tepih. Kuhinja je otvorenog plana, nadovezana na prostor za blagovanje. U tom dijelu dominira siva boja, uz ponešto bijele i metalnih površina.

kuća Njemačka | Autor : freshome Foto: freshome

Iza pregrade koja je iskorištena za smještanje kuhinjskih uređaja, nalazi se udoban dnevni boravak usred kojeg je instaliran moderan kamin. Odmah iza dnevnog boravka smještene su dječje sobe, a glavna spavaća soba je na prvom katu. Za nju su pak vlasnici imali poseban prohtjev – da nema nikakav dotok danjeg svjetla!

>>Obiteljska oaza na riječici potpuno je stopljena s okolišem