LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Minimalistički i elegantan muški raj na desetom katu nebodera

Arhitekti su u jednosobnom stanu od 37 četvornuih metara uspjeli dobiti i malu spavaonicu te garderobni prostor
29. svibnja 2019. u 08:55 1 komentara 3508 prikaza
sivi stan
Foto: Yodezen
Pogledajte galeriju 1/14

Stan u Kijevu, smješten u neboderu građenom prije 40 godina, doživio je temeljitu adaptaciju ne samo kako bi se obnovile stare instalacije i nabavio novi namještaj, nego i interijer prilagodio njegovu stanaru.

Usto, bilo je potrebno od jednosobnog stana na 10. katu učiniti dvososban, odnosno osmisliti unutar interijera i privatnu zonu u vidu spavaonice. Vlasnik, mladi poslovni čovjek htio je imati odvojen prostor s ležajem, kako ne bi morao svaku večer razvlačiti sjedaću garnituru.

sivi stan | Autor : Yodezen Foto: Yodezen

Arhitekti iz kijevskog Yodezeeen studija uspjeli su od 37 četvornih metara dobiti malu spavaću sobu, odvojenu od dnevne zone poluzdiom obloženim crnim iveralom s jedne strane, te kuhinjskim elementima s druge strane.

Djelomično zatvaranje zida prema dnevnom broavku omogućili su taj prostor ima dovoljno prirodnog svjetla, a odabir svjetlog namještaja (kreveta i polica) učinili su da izgleda veći nego što jest.

sivi stan | Autor : Yodezen Foto: Yodezen

Zid koji dijeli spavaonicu od dnevne sobe iskorišten je kao tv zid s niskom modernom komodom, dok je mala ostava prenamijenjena u garderobni prostor. Također, hodnik je cijelom jednom stranom dobio ugradbeni ormar. Staklena površina fronti ormara stvara iluziju prostora.

sivi stan | Autor : Yodezen Foto: Yodezen

Tako je ostatak stana – prvenstveno spavaća soba i boravak oslobođeni ormara za skladištenje, koji bi ih inače zagušivali. Kako je želja vlasnika bila moderni namještaj te crna i siva kao dominantne boje, arhitekti su izbjegavali krupne komade namještaja, a prije svega ormare smjestiti u dnevnu sobu.

sivi stan | Autor : Yodezen Foto: Yodezen

Kako stan ipak ne bi bio odviše mračan i koloristički uniformiran, ubačeni su akcenti zelene na prekrivačima, posteljini te stolcima u blagovanju te svijetlije podne obloge, kao i oblaganje dijelova zida iveralom u bež nijansi.

>>Odaberite svoju vrtnu kućicu iz snova

  • Avatar Zgubider.
    Zgubider.:

    "...raj na desetom katu nebodera..."___Raj na desetom katu?! O, blago vama...