LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Različite fasade na kući u Torontu naglašavaju važnost privatnosti

Moderan, minimalistički dom u predgrađu Toronta krase i dvije fasade - ulična od starog čelika i stražnja od stakla i aluminija
22. ožujka 2020. u 07:00 0 komentara 1634 prikaza
moderan dom toronto
Foto: Tact design
Pogledajte galeriju 1/11

Kanadski Tact projektni i dizajnerski studio bio je angažiran u gradnji i uređenju interijera modernog i prostranog obiteljskog doma u Torontu, smještenog na rubu prekrasnog Cedarvale parka.

Kuća od skoro 300 četvornih metara specifična je već po svojoj vanjštini i modernoj neobičnoj fasadi koja se razlikuje s prednje i stražnje strane. Bio je to svojevrsni eksperiment arhitekata koji su vlasnici bez premišljanja prihvatili. Njihova želja je bila da imaju moderan, jednostavan ali i originalan dom.

moderan dom toronto | Autor : Tact design Foto: Tact design

Naime, prednja strana fasade koja gleda na ulicu je obložena starim, već korištenim čelikom, a stražnja je od bojanog aluminija i stakla. Ta dihotomija dizajna stvara dvojak dojam i intrigira prolaznike jer teško da netko neće svrnuti pogled na staru čeličnu fasadu koju arhitekti namjerno nisu presvukli zaštitnom bojom.

moderan dom toronto | Autor : Tact design Foto: Tact design

Usto, ovakav koncept namjerno stvara kontrast između privatnog i javnog i želi pokazati da je ono što je privatno ujedno i zaklonjeno od očiju javnosti – u ovom slučaju to je učinjeno čeličnom fasadom koja ima tek dva otvora – ulazna vrata i mali uski prozor na katu.

moderan dom toronto | Autor : Tact design Foto: Tact design

Unutrašnjost kuće, kako su vlasnici i željeli, skriva jednostavan, moderan dizajn i neutralne tonove - bijele, bež i smeđe kombinirane s prirodnim materijalima poput drveta i kamena te nudi, zahvaljujući velikim otvorima sa stražnje strane, pogled na vrt i zelenilo što stvara ugodnu, opuštajuću atmsferu i ambijent koji je teško zamisliv na gradskom asfaltu.

moderan dom toronto | Autor : Tact design Foto: Tact design

Mala škola uređenja Terase i balkoni produženi su dnevni boravak, stoga ih upravo tako i uredite – da stilski odgovaraju interijeru Interijer iz snova Genijalan stan koji obara s nogu nakon opsežne adaptacije na rtl-u Sljedeću nedjelju starta 17. sezona InDizajna Mirjane Mikulec
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.