LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stan s divnom galerijom: sjajno iskorištena visina stropa od četiri metra

Kako je jednosobni stan uređen u skandinavskom stilu vještom intervencijom arhitekta postao komoforni dvosobni
10. srpnja 2019. u 06:28 1 komentara 14853 prikaza
stan s galerijom švedska
Foto: freshome.com
Pogledajte galeriju 1/16

Dvosobni stan u širem središtu Stockholma plijeni svojim vizualnim izgledom, ponajprije galerijom koja se smjestila iznad kuhinje, hodnika i sanitarnog čvora na prvoj etaži.

Arhitekti su odlučili iskoristiti visoko potkrovlje odnosno tavanski prostor iznad stana te ga spojili s postojećim prostorom i dobili visinu stropa od 4 metra. Tako je jednosobni stan od 40 m2 postao dvosobni i sada ima ukupno 68 četvornih metara. Upravo visoki strop i galerije čine da stan izgleda veći nego što stvarno jest.

stan s galerijom švedska | Autor : freshome.com Foto: freshome.com

Cijeli stan je ustvari open space – u prizemlju se nalazi dnevni prostor sastavljen od hodnika, kuhinje, blagovanja, dnevne sobe i kupaonice, dok se na gornjoj etaži, odnosno galeriji nalazi spavaća soba i radni kutak.

Osim galerije i stubišta s ostakljenom ogradom drugi detalj koji plijeni pažnju je prekrasan pogled na okolne zgrade zanimljivih vizura i dvorište, i to iz svih 'prostorija' stana - od spavaće sobe do svih dijelova dnevne zone.

stan s galerijom švedska | Autor : freshome.com Foto: freshome.com

A treći detalj je svakako inprirativan dizajn cijelog interijera, uređen u cijelosti u skandinavskom stilu, s tim da su komadi namještaja dali posebnu dozu elegancije prostoru. Bijela boja dominira, a vješto je kombinirana sa detaljima u sivoj, crnoj i žutoj boji.

Stan je osim detaljima u tim tonovima utopljen biljkama i podovima u smeđim tonovima. Dodatni plus prostora jest terasa iz koje iz izlazi kroz kuhinju i na kojoj se može uživati tijekom cijelog dana.

stan s galerijom švedska | Autor : freshome.com Foto: freshome.com

>>Efektno i moderno potkrovlje za mladu tročlanu obitelj

  • LANA555:

    Takvog aritekta je Miki trebao nac kad je u N Jelkovcu radio ovo naselje.Uh