Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stara viktorijanska fasada krije moderan i atraktivan dom

Vlasnici su željeli zadržati ono vrijedno povijesno u svome domu, ali ga učiniti i modernim domom u kojem se očituje njihova sklonost suvremenom dizajnu i umjetnosti
10. ožujka 2019. u 07:00 3 komentara 4240 prikaza
duća lilley
Foto: Graeme Boyle
Pogledajte galeriju 1/15

Vlasnici stare viktorijanske stambene kuće u predgrađu Brisbanea željeli su adaptirati svoj dom i prilagoditi ga svojim potrebama.

Istovremeno su željeli zadržati njegove stare vizure i očuvati ono vrijedno povijesno te ga učiniti modernim domom za četveročlanu obitelj koja je sklona suvremenom dizajnu i umjetnosti, eklektičnim interijerima i stilskim igrarijama.

duća lilley | Autor : Graeme Boyle Foto: Graeme Boyle

Arhitektonsko-dizajnerski studio Techne iz Melbournea vješto je uspio sačuvati profinjenost i pompoznost viktorijanske gradnje unatoč tome što je proširio stražnji dio kuće i njezinu unutrašnjost posve osuvremenio. Proširenjem se dobio veći kuhinjski i blagovaonički prostor u prizemlju i jednu sobu i terasu na prvom katu.

Staru fasadu s ulične strane odlučili su ne dirati, tako da je vrlo teško pretpostaviti da je kuća ispunjena modernim komadima namještaja te na trenutke jarkim, dinamičnim bojama, neobičnim detaljima, modernim podnim oblogama, crnim aluminijskim prozorima...

duća lilley | Autor : Graeme Boyle Foto: Graeme Boyle

Neke sobe, poput spavaće i kupaonice čisti su primjer minimalizma i crno bijele dualnosti u kojima detalja gotovo da i nema. Skidanjem starih tapeta tamnih tonova dobilo se na prostornosti - prostorije izgledaju veće i svjetlije. Kromatska osnova cijelog doma su crno-bijeli tonovi koji se vješto kombiniraju s jarkim bojama u komadima namještaja i detaljima.

duća lilley | Autor : Graeme Boyle Foto: Graeme Boyle

Visoki strop pružio je mogućnost postavljanja bogatih i koloristički vrlo uočljivih lustera na stropove. Stražnja fasada kuće obnovljena je u bijelu boju i s te strane ona izgleda posve moderno, ali postavljanjem metalne čipkaste ograde stvorila se poveznica prema viktorijanskom stilu u kojem je građena.

>>Kuća iz snova dvoje doktora kemije? Mala umjetnička galerija!

  • doktorica:

    Baš me zanima koliko dugo se može sjediti na ovom kauču a da vrat ne zaboli,ili na ovim foteljama.A spavaća soba je zastrašujuća sacrnim okvirom iznad kreveta.Brrr.

  • Paton:

    amazing yeahh

  • Jira:

    Cijena staklena fotelje?