LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Kuća iz snova dvoje doktora kemije? Mala umjetnička galerija!

Bračni par iz Sydneyja obnovio je staru kuću, ali na način da ne bude obilježena modernim, hladnim materijalima
03. siječnja 2020. u 06:45 0 komentara 11869 prikaza
kuća interijer
Foto: Catherine Lu
Pogledajte galeriju 1/10

Renoviranje postojećeg interijera uglavnom je veći izazov nego projektiranje jednog sasvim novog. Arhitekti iz Sydneyja susreli su se sa zahtjevnom preobrazbom stare kuće u što osvjetljeniji prostor za život. Rezultat je diskretna, nenapadna promjena. Interijer lišen previše modernih linija i potpisa autora, a opet lijep, svjež i topao obiteljski.

kuća interijer | Autor : Catherine Lu Foto: Catherine Lu

Arhitekti su morali osmisliti kako da omoguće ulazak što više prirodnog svjetla, a da ne povećavaju obujam kuće ni na koji način.

– Cilj je, među ostalim, bio i taj da se što bolje istaknu brojna djela moderne umjetnosti koja vlasnici imaju na zidovima – ističu iz studija Carter Williamson Architects.

Stoga su počeli od krova i dali napraviti novi s brojnim, velikim krovnim prozorima kojima su zapravo ispunili većinu želja vlasnika.

kuća interijer | Autor : Catherine Lu Foto: Catherine Lu

Dnevna soba vizualno je povezana s kuhinjom kroz mali, ostakljeni vrt uz pomoć kojeg je doprlo više svjetla u oba prostora.

U kuhinju su ugrađeni veliki klizni prostori, a staklena ploča na jednom kraju blagovaonice može se gotovo cijelom dužinom i visinom izvući van, pa tako ova prostorija vizualno postaje dio eksterijera.

kuća interijer | Autor : Catherine Lu Foto: Catherine Lu

Većina interijera obojena je u bijelo, dok je nova kuhinja napravljena u crnoj boji zbog kontrasta. To su vlasnici, oboje doktori kemije, nazvali svojim stručnim terminom "kliničkom paletom" i bila je njihova želja da to tako bude izvedeno.

>>Divan dom: pojam bungalov u Australiji ima sasvim drugo značenje

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.