LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Luksuzni penthouse: vješto ispreplitanje tradicije i modernog stila

Posljednji kat nebodera u središu Toronta oličenje je sofisticirane klasike koja vješto koketira s modernim dizajnom
19. srpnja 2019. u 07:15 1 komentara 5968 prikaza
leaside stan rad studio
Foto: raddesign.com
Pogledajte galeriju 1/9

Uređenje novosagrađenog prostranog penthousea od 160 m2 na posljednjem katu nebodera u središtu Toronta povjereno je dizajnerskom studiju Rad. Kako je stan namijenjen sredovječnom bračnom paru koji voli i cijeni tradiciju i udobnost, dizajneri su odlučili ove značajke uklopiti u svoju viziju prostora.

Rezultat je više stan tradicionalnog stila uređenja s modernim elementima koji ga čine sofisticiranim, ali i suvremenim. Jedan od glavnih dojmova je i elegancija kojim prostor odiše. Prema želji vlasnika, neki njihovi vlastiti komadi namještaja, umjetnina i drugih detalja su unijeti u prostor te su dizajneri trebali i njih uklopiti u svoju koncepciju.

leaside stan rad studio | Autor : raddesign.com Foto: raddesign.com

Luksuznu koncepciju penthousea pojačavaju uređenje kupaonice i kuhinje te ugradnja ukrasnih letvica, rađenih od kvalitetnih i skupocjenih materijala.

Dok su za zidove odabrani neutralni tonovi svijetlosive i bijele, paleta tonova namještaja i detalja uključuje i smeđu, plavu te jarko žutu i zelenu boju. Zajedno sa smeđim podnim oblogama te kuhinjskim i blagovaoničkim namještajem i ovi jarki tonovi unose toplinu u prostor i ublažavaju suzdržanost kojom stan povremeno odiše.

leaside stan rad studio | Autor : raddesign.com Foto: raddesign.com

Materijali poput brušenog čelika, kamena i kože koji se provlače kroz prostor nastoje doprinijeti luksuzu, ali eklektici prostora, kao i moderne, apstraktne umjetničke slike koje je vlasnicima preporučio dizajnerski studio. Upravo su moderne umjetnine kojima stan obiluje prostoru dale poseban pečat.

leaside stan rad studio | Autor : raddesign.com Foto: raddesign.com

>>100% ženski interijer kojem je inspiracija Hollywood

  • ikonoklast:

    fali plave boje uz sivu da se dobije kontrast toplih i hladnih boja