LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Pet originalnih komada: kanisteri za namirnice, ali i kao ukras

Nakon uspjeha sa posuđem sa šavovima, proizvođač keramike Bitosssi Ceramiche naručio je od dizajnera Benjamina Huberta novu kolekciju
12. veljače 2020. u 06:00 0 komentara 601 prikaza
hubert benjamin kanisteri
Foto: benjaminhubert.co.uk
Pogledajte galeriju 1/9

Za jednog od najpoznatijih proizvođača keramike na svijetu, Bitossi Ceramiche dizajner Benjamin Hubert kreirao je novi kolekciju, plastične posude raznih veličina koje svojim oblikom podsjećaju na kanistere.

To je druga po redu suradnja talijanske tvrtke za proizvodnju keramičkog produkt dizajna i kreativnog studija Britanca Huberta. Novom kolekcijom nadaju se približiti uspjehu prethodne, prošlogodišnje kolekcije glinenog posuđa sa 'šavovima', koje je bilo najprodavaniji proizvod u posljednjih 20-ak godina Bitossi Ceramische.

hubert benjamin kanisteri | Autor : benjaminhubert.co.uk Foto: benjaminhubert.co.uk

Kanisteri, njih ukupno pet različitih boja i veličina, rezultat su proučavanja uporabnih predmeta za masovnu potrošnju, a izrađeni su uz pomoć kalupa koji se sastoje od nekoliko dijelova. Umjesto da su se mjesta spajanja kalupa nakon izrade predmeta izbrusila, ona su ostala na njima kao ukras ui svojevrsni pečat.

hubert benjamin kanisteri | Autor : benjaminhubert.co.uk Foto: benjaminhubert.co.uk

Tako se Hubet poigrao sa tradicionalnim materijalima, kao i oblicima, odnosno uporabnim predmetima poput kanistera koji su inače rađeni od plastike i služe za pohranu raznih tekućina.

hubert benjamin kanisteri
1 / 10
Iza svakog prozora skriva se priča inovativno je i intrigantno ime nove kolekcije s potpisom H&M Home

Ovi kanisteri, zbog svoga izgleda imaju praktičnu namjenu, mogu biti i vaze ili spremišta za odlaganje namirnica i sitnice, ali i čisti dekorativni element u domu.

 

>>Glineno posuđe sa šavovima pokazuje ljepotu "grešaka"

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.