TRIKOVI ZA UREĐENJE

Kako unajmljeni stan učiniti svojim?

dnevni boravak
Thinkstock
01.02.2019.
u 08:30

Postoje mali trikovi kojima možete ostaviti svoj pečat u stanu i preobraziti stanje koje ste zatekli. Evo nekoliko savjeta…

Unajmili ste stan, konačno ste se dokopali svog mira unutar četiri zida, ali problem je što stanodavac ne dozvoljava veće zahvate u prostoru ili uređenje. Kako u tom slučaju osigurati personalizirani potpis i osjećaj doma?

Mnogi stanodavci ne dozvoljavaju ličenje i mijenjanje boje zidova u njihovom stanu. Ovo vas ne bi trebalo obeshrabriti da unesete boje u "svoj" dom! Postoje mnogi načini da to napraviti osim bojanja zidova. Ohrabrite se na jedan komad namještaja u jarkoj boji. Neka to bude veći primjerak, poput kutne garniture, naslonjača ili stolca. Predlažemo toplu i pozivajuću narančastu ili dinamičnu žutu.

Foto: screenshot/facebook

Obojite police u obliku saća iznutra za instant razvedravanje i bolje raspoloženje. Jednako tako, blog Damask Love predlaže da obojite neke od predmeta koje želite izložiti naglasnom bojom, poput metalik zlatne.

Foto: Damask Love

Pametno odaberite tepih! On svojom bojom ili uzorkom može biti u drugom planu, te tako dopustiti ostalim komadima namještaja da vode glavnu riječ, ili, pak, može biti u središnju pozornosti. U tom slučaju odaberite uzorak koji se širi iz sredine prema van, kako biste ostavili vizualni pečat. Odaberite cik-cak pruge za suvremeni štih (popularni chevron uzorak), a mi preporučujemo sive pruge na bijeloj pozadini.

Ovisno o tome donosite li sa sobom svoj namještaj ili prihvaćate stanodavčev, namještaj možete obojati u neku drugu boju. Ovo je jednostavni trik uz pomoću kojeg ćete lako transformirati izgled cijele prostorije.

Foto: Serendipity House

Slike, posteri i uokvirene fotografije predstavljaju sjajan način kojim možete uvesti boju u svoj dom i personalizirati prostor. Neka one odražavaju vaše afinitete ili boje koje želite da prevladavaju u prostoru. U tom slučaju te boje uparite sa zastorima kako biste povezali sobu.

Foto: Framebridge: Emily Henderson

Ništa nas ne poziva na opuštanje više od mnoštva udobnih jastuka na trosjedu ili naslonjaču. Održavajte ih punima volumena i redovito ih pospremajte prije počinka kako bi vaš dom bio uredan.

O vama će puno govoriti vaša inspiracijska ploča, tzv. moodboard. Moodboard (dolazi od engleskih riječi mood, što znači raspoloženje i board, ploča) je svojevrsni kolaž slika, predmeta ili tekstova složen u kompoziciju kako bi ispričao neku priču, prizvao uspomene ili inspirirao za buduće događaje. Kreativci ga koriste u svom radu jer služi kao inspiracija, a čest je sastavni dio studija grafičkih dizajnera, dizajnera interijera, industrijskih dizajnera, fotografa i pisaca.

Mnogo je načina na koji sami možete napraviti svoju inspirativnu ploču. Pročitajte više na: ovdje.
Foto: screenshot/facebook

Rijetko koje dekoracije mogu oživjeti dom poput cvijeća. Neka se ono uvijek nađe na vašem blagovaonskom stolu, stoliću u dnevnom boravku ili u hodniku. Dat će toplinu, svježinu i osjećaj doma.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije