LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

Kad mane postanu prednosti: potkrovlje sa šarmom i toplinom

Iako prepun arhitektonskih prepreka i nepravilnosti, ovaj interijer uređenjem je dobio harmoniju
21. studenoga 2018. u 09:11 2 komentara 11112 prikaza
stan
Foto: skeppsholmen.se/decoholic
Pogledajte galeriju 1/15

Nepravilnosti i nesavršenosti daju šarm i karakter, kako i ljudima tako i interijerima. Sjajan primjer je prostrani švedski stan čije uređenje kombinira nekoliko stilova, a naglasak je, naravno, na skandinavskom.

Iako je "obilježen" nepravilnim kosinama, s obzirom na to da se nalazi u potkrovlju, niskim dijelovima stropa, ostacima ciglenih zidova od stare konstrukcije zgrade koji se nisu dirali pri adaptaciji, stan je vrhunski uređen, čime je postignuta harmonija prostora.

stan | Autor : skeppsholmen.se/decoholic Foto: skeppsholmen.se/decoholic

Dnevna soba popunjena je s različitim komadima sjedećeg namještaja, u raznim bojama, dobrom rasvjetom i s puno drveta, a sve to skupa daje joj širinu koju joj kosi strop oduzima. Nadomak je i jednostavna kuhinja, od drveta i bijele boje koja joj daje širinu, i s elegantnim kuhinjskim otokom. Iako skromna, u njoj baš ništa ne nedostaje. Natkriva je krovni prozor kroz koji ulazi puno dnevnog svjetla.

stan | Autor : skeppsholmen.se/decoholic Foto: skeppsholmen.se/decoholic

Nepravilni komad zida od opeke čini vizualnu pregradu između kuhinje i blagovaonice koja je smještena tik do izlaza na balkon. Blagovaonicu krasi divna crna vitrina za kristal te elegantne crne stolice i stol.

stan | Autor : skeppsholmen.se/decoholic Foto: skeppsholmen.se/decoholic

Hodnik je "okupan" sivom bojom, djeluje opuštajuće i ležerno, čemu pridonosi i veliko zrcalo samo naslonjeno na zid.

stan | Autor : skeppsholmen.se/decoholic Foto: skeppsholmen.se/decoholic

Sve spavaće sobe mahom su uređene bijelim namještajem, tek s natruhama ružičaste i crvene boje. Kupaona prati uređenje cijelog interijera, jednostavna je, osvježavajuća i ima "spa" moment. I terasa ima lijepu "priču", opremljena je namještajem od lijevanog željeza, skromne kvadrature, ali ugodnog ambijenta.

>>Profinjeno i jednostavno: dvoetažni interijer po mjeri samca

  • feliks.lorenz942:

    Sve je to lijepo i korisno, no nigdje ni spomena o ulaganjima u potkrovlje, od ishođenja svih mogućih dozvola do sredstava za instalacije, opremu, namještaj i o stanju financija nakon ove investicije. Ukoliko je u pitanju kredit a vlasnici ostanu ... prikaži još!u bez posla - zna se što slijedi. Ovako je to samo jedna lijepo ispričana bajka - za imućne. No, njima potkrovlje i ne streba.

  • Avatar Korny87
    Korny87:

    nema toga što novci ne mogu popraviti.