LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Minimalistički dom sa spektakularnim pogledom

Naslijeđenu kuću arhitekt Adria Noboa preuredio je, ali nije dirao raspored prostorija te je zadržao obiteljske sitnice i neke komade namještaja
08. veljače 2020. u 07:00 1 komentara 13797 prikaza
kuća lima peru
Foto: freshome.com/Renzo Rebagliati
Pogledajte galeriju 1/12

Atraktivna lokacija je, uz modernu funkcionalnu arhitekturu i dizajnerski namještaj glavni adut ove očaravajuće vile ponad peruanskog glavnog grada Lime.

Ovako jedinstven pogled koji se pruža iz kuće pravi je privilegij za svaki interijer, bez obzira na to gdje se on nalazio. Jer, dom ne čine samo njegova unutrašnjost ili pak lijepo uređena okućnica i dobar kvart, nego i malo šira okolina.

kuća lima peru | Autor : freshome.com/Renzo Rebagliati Foto: freshome.com/Renzo Rebagliati

Arhitekt Adria Noboa je ujedno i vlasnik ovog prekrasnog zdanja koje gleda na ocean i čitav zaljev Ancon. Kuća je nasljedstvo njegova oca, a rađena je 1958. godine prema zamislima švicarskog arhitekta Theodorea Crona. No u rukama njegova kolege Adria Noboe doživjela je svoju prvu veliku adaptaciju.

kuća lima peru
1 / 10
Iza svakog prozora skriva se priča inovativno je i intrigantno ime nove kolekcije s potpisom H&M Home

Vanjski izgled doma nije se promijenio, kao ni unutrašnji raspored jer Noboa jednostavno nije želio intervenirati u ideje svoga prethodnika – kao arhitekt, svjestan je da bi to bilo profesionalno svetogrđe. Cilj je prije svega bio sačuvati od potpunog propadanja kuću u koju se dugo ništa nije ulagalo i koja dobar dio mjeseci u godini bila prazna, nego nešto revolucionarno mijenjati u njoj. Jedina iznimka je dodatni manji bazen uz postojeći veliki te prenamjena nekih prostorija.

kuća lima peru | Autor : freshome.com/Renzo Rebagliati Foto: freshome.com/Renzo Rebagliati

Adaptacijom su u eksterijeru i interijeru obnovljeni dotrajali materijali – fasada je dobila novi "premaz", kao i bazen te sanitarni čvorovi i kuhinja novu keramiku. Mijenjane su sve podne obloge (stari mramor zamijenjen je novim, ali iste nijanse) i otvori.

kuća lima peru | Autor : freshome.com/Renzo Rebagliati Foto: freshome.com/Renzo Rebagliati

Novim ormarima i kuhinjskim i blagovaonskim namještajem željela se nastaviti priča iz godina kada je kuća rađena, tako da su zamišljeni u retro stilu te vješto kombinirani s minimalističkim komadima.

>>Kad stara edvardijanska vila dobije moderan nastavak