Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Iskoristite vikend za pametno pospremanje

Kako biste bili učinkoviti i ne biste izgubili cijeli dan na pospremanje, bitno je da imate dobar "plan napada"
16. lipnja 2017. u 15:45 0 komentara 177 prikaza
Foto: Shuitterstock

Ukoliko ovaj vikend ostajete kod kuće, iskoristite vrijeme, osim za druženje uz roštilj, i za pametno pospremanje. Da biste u tome bili uspješni potrebno je imati plan i "strategiju" napada. Dakle, prvo odredite što ćete pospremati. Većina ljudi funkcionira po jednom od dva sljedeća scenarija: Tip A - svaki tjedan posprema sve i trudi se, barem prividno, držati sve pod kontrolom i Tip B koji ambiciozno krene s generalkom i onda odustane na pola puta shvaćajući da je zalogaj prevelik, onodno da neće stići odraditi sve zacrtano. Stoga, budite pametni, odredite prioritete i riješavajte jednu po jednu stvar.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock
Primjerice, odlučite se za pranje prozora - napravite to detaljno i ispravno. Zanči operite i klupčice i rolete, pazite da na staklima ne ostanu mrlje. Možete se pouzdati u neki od proizvoda za pranje stakala, a možete povjerenje dati i staroj provjerenoj metodi - octa, voda i novina - garantirano ne ostavlja mrlje na prozorskim staklima.

 | Autor : Shutterestock Foto: Shutterestock

Ako ste pak odlučili konačno srediti svoj ormar, posebice niste li ga duže vrijeme uređivali, dajte si vremena. Komade koje nađete, a ne nosite ih, darujte nekom ili ih bacite, čuvati ih sentimentalnih razloga nema smisla, samo vam zauzimaju dragocjeno mjesto u ionako, vjerojatno, pretrpanom ormaru.

 | Autor : Shuitterstock Foto: Shuitterstock

Ako pak dan želite provesti na otvorenom, neovisno o tome imate li vrt ili mali balkon, posvetite se vrtlarenju. Imate li mališane, i njih uključite u to. Idealno je vrijeme za sadnju cherry rajčica, salata, bobičastog voća...

Ako ste pak odlučili imati velike radove, poput bojenja zidova, starog namještaja ili nekih radova na kući, budite spremni da će to vjerojatno potrajati duže od jednog vikenda, ali sebi ćete olakšati, neovisno prešuštate li posao prefesionalcima ili ga odrađujete sami, napravite li dobru pripremu i zaštitu.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.