Naslovnica Interijeri

Kuća zanimljivog kontrasta: danju crna fasada, noću LED rasvjeta

I bez pergole bio bi to vrhunski projekt, ali drvene stropne grede čine ovu kuću zanimljivom i drukčijom. Šarm joj daje i vrhunski postavljena rasvjeta
16. studenoga 2018. u 08:30 1 komentara 4077 prikaza
kuća u japanu
Pogledajte galeriju 1/9

Apollo arhitects & Associates autori su ovog projekta smještenog u japanskog gradu Kawaguchi, sjeverno od Tokija. Dvoetažni objekt ima jednostavni plan i oblik slova L te unutrašnje dvorište, a projektirana je tako da se osjeća prostranost i otvorenost.

– Vlasnik je poželio projekt kakav je uobičajen za arhitekturu mondenih kuća na zapadnoj obali SAD- a – objasnio je Satoshi Kurosaki, arhitekt i osnivač Apollo arhitekata & Associates.

kuća u japanu | Autor :

Natkriveno dvorište služi kao međuprostor između interijera i eksterijera. Samo zidovi prema dvorištu imaju velike prozore, čime je sačuvana privatnost.

Spavaće sobe su u prizemlju, a dnevni boravak na prvom katu. Pod u hodniku je betonski i to je poveznica s dvorištem, dok je orahov parket postavljen u ostatku kuće.

kuća u japanu | Autor :

Lagana čelična konstrukcija postavljena je na stubište, a arhitekt opisuje to kao kostur koji spaja dva kata. Nema unutarnjih pregrada na gornjoj razini, a svjetlarnik osigurava dosta prirodnog svjetla pa vlasnici uživaju ​​u prekrasnom učinku prirodnog svjetla i sjena na zidu.

Fasada je crna, a noću je i pergola osvijetljena LED rasvjetom. Prema arhitektu, to stvara "plutajući osjećaj". Svu rasvjetu u kući projektirali su stručnjaci iz Sirius Lighting Officea.

>>Auto parkiran u dnevnom boravku? Ah to je ljubav prema limu!

  • HildaRaney:

    Napravit ću 86 dolara za sat od kuće. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjećam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com