BUDITE ORIGINALNI

Dvadeset sjajnih i povoljnih ideja za 'školsku' ploču u stanu

ploča na zidu
Foto: Promo fotografija
1/13
14.09.2020.
u 06:55

Još nemate nijedan zid u stanu koji vam služi kao ploča za ispisivanje korisnih, ali i i nadahnjujućih poruka, informacija ili pak crtanje? Nudimo vam niz efekftnih prijedloga....

Već neko vrijeme ploče za pisanje preselile su se iz škola i predavaonica u naše interijere. Naravno, nije potrebno nabaviti pravu ploču, koja je usto prilično skupa, nego je dovoljno samo obojati jedan dio zida u crnnu, tamno zelenu, plavu ili bilo koju boju na kojoj će kreda moći doći do izražaja te naše riječi i poruke biti vidljive.

Ispočetka su te poruku bile samo korisne informacije, a kasnije su se počele ispisivati i duhovite izreke, krilatice, stihovi.... koje su odražavale naše trenutno stanje, svjetonazore, interese, emocije zatim manji ili veći smisao za humor, ali i slikanje. Naime, na pločama se 'smije' puno toga, pa tako i slikati.

Od korisnog info kutka 'ploča' odnosno zid na kojem se pišu poruke postale su dekorativni element u domu koji se lako uklapa u razne stilove uređenja. Kako im svakodnevno možemo mijenjati sadržaj, tako se i njihova namjena može mijenjati što ih čini vrlo funkcionalnima.

Crna ploča za pisanje dala je ideju mnogim 'uradi sam' dizajnerima da razne komade namještaja ili detalja u stanu iskoriste za tu funkciju. Kako i na čemu sve možete osmisliti svoju ploču u domu, pogledajte u nastavku teksta.

Foto: Promo fotografija

Sloj crne ili neke druge boje, idealan za ispisivanje kredom može se nalaziti na ladicama komoda,, radnih stolova i kuhinjskih ormarića i može poslužiti kao praktični info što se nalazi u njima. Ili pak možete biti 'samo' duhoviti....

Foto: Promo fotografija

Ploče za pisanje mogu biti i sasvim malih dimenzija i nalaziti se na posuđu, poput ovih praktičnih te vrlo dekorativnih natpisa na teglama.

Foto: Promo fotografija

Ako vam se ne sviđa crna boja, onda je rješenje neka druga nijansa. Također se možete poigrati s oblicima koje je vrlo jednostavno napraviti - na većem komadu papira ili folije izrežete oblik i prazninu nastalu njegovim rezanjem obojite željenom nijansom.

Foto: Promo fotografija

Ideja doista ne nedostaje kada je ploča za pisanje u pitanju. O tome svjedoči i ovaj zid obojan u kalendar. Dovoljno je svakog mjeseca izbrisati dane i upisati nove...

Foto: Promo fotografija

Ploče su izvrstan ogranizator u domu - na njoj možete napisati dnevna, tjedna ili mjesečna zaduženja te raspored aktivnosti za svoju djecu....

Foto: Promo fotografija

Oni vještiji u crtanu svakako bi trebali iskoristiti svoj talent i oslikati zidove-ploče zanimljivim crtežima i motivima. Kada vam dosade, možete ih pobrisati i načiniti nove....

Foto: Promo fotografija

Uključite djecu u pospremanje posuđa iz perilice na police i u kuhinjske ormariće tako što ćete im dati da osmisle izgled polica - od crteža, preko poruka i informacija pa sve do smjerokaza...

Foto: Promo fotografija

Iako korisni, ovi natpisi na staklenkama s namirnicama su prije svega vizualno efektni te će biti izvrsna dekoracija u vašoj kuhinji ili blagovanju. No, stavite ih na vidljivo mjesto, a na u ormarić.

Foto: Promo fotografija

Kombinacija foto tapeta i ploče na zidu može se pretvoriti u izvrsnu stilsku igru u interijeru. I stvoriti iluziju novog sadržaja u prostoru, poput primjera lažne biblioteke.

Foto: Promo fotografija

Ovakva stepeništa obožavat će naročito vaši školarci. Presvucite slojem crne boje vertikalni dio stepenice i dopustite svojoj djeci da se kreativno izraze...

Foto: Promo fotografija

I pozadina kreveta, a da to nije nužno zid, može biti ploča. Naslon staroga kreveta obojite u crnu ili neku drugu boju na kojoj kreda može doći do izražaja i imate mjesto kao stvoreno za ljubavne poruke!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije