Savjeti

Ova kombinacija stvorit će toplu atmosferu u dnevnom boravku

Shutterstock
16.12.2020.
u 09:10

Kombinacija svijetle i tamne nijanse drveta pogodovat će rustikalnom izgledu doma, a u dom koji već vrvi bojom, dodajte elemente od prirodne boje drveta

Prirodni materijali i ove su godine definitivni favoriti u dekoriranju doma, a od svih njih, drvo je najveći pobjednik i najčešći odabir. 

No, kada interijerom ipak vlada previše drvenih elemenata i kada je dozvoljeno miješati drvo različitih boja, navodi thespruce.com.

Miješanje drvenih elemenata različitih boja može obogatiti interijer bojom, teksturom i uzorkom, a samim time i poboljšava vizualni dojam interijera. 

Kako bi to postigli morate se pridržavati određenih pravila, a osnovno se pravilo odnosi na upotrebu drveta prirodnog izgleda koje djeluje neutralno te se može jednostavno uklopiti u bilo koju kombinaciju boja.

Foto: Shutterstock
S druge pak strane, drvo se dijeli na ono toplih i ono hladnih nijansi

Drvo oraha recimo, djeluje toplo, a krasi ga boja čokolade. Namještaj takvog drveta možete miješati s materijalima hladne nijanse ili ga pak učiniti vladarem prostora odabirom nekoliko ključnih elemenata u ovom materijalu i boji. 

Foto: Shutterstock

Ako je interijer vašeg doma neka neutralna boja, zaigrajte se s čak nekoliko različitih nijansi drveta koje će domu pružiti dodatnu toplinu, a neće narušiti interijer.  

Drvo u sirovom obliku doprinijet će rustikalnom dizajnu dom, a prilikom toga slobodni ste kombinirati drvo toplih i hladnih nijansi. 

Foto: Shutterstock
Naposljetku, sirov izgled drveta, pogodovat će ukupnoj teksturi doma, a odabir onoga u tamnoj nijansi učinit ćete da vaš namještaj djeluje luksuzno. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije