Mala škola uređenja

Detalji za dom u koje se isplati investirati novac, dat će prostoru željeni karakter

Foto: Shutterstock
1/6
20.01.2023.
u 11:35

Važno je samo znati odabrati prave stvari i znati uklopiti ih u prostor. Pitate se možda koje su to tako važne stvari kojima ćete postići poseban ugođaj?

Možda je vrijeme da u svome domu napravite male, ali važne promjene koje će u velikoj mjeri transformirati vaš dom nabolje. Za taj pothvat nećete trebati izdvojiti puno novca. Važno je samo znati odabrati prave stvari i znati uklopiti ih u prostor. Pitate se možda koje su to tako važne stvari kojima ćete postići poseban ugođaj?

Foto: Shutterstock

Počnimo prvo s rasvjetom, koja je vrlo važan element svakog doma. Ako do sada niste imali podnu ili stolnu lampu u svom dnevnom boravku, vrijeme je da je nabavite. Jedna takva lampa zanimljiva dizajna (osim što će vrlo efektno izgledati u prostoru i kad ne svijetli), stvorit će poseban ambijent u domu. No, ako već imate lampu, jednu ili više njih u prostoru, za promjenu im promijenite sjenila. Poigrajte se različitim bojama i oblicima te tako osvježite svoj dnevni boravak, hodnik ili spavaću sobu.

Foto: Shutterstock

Sljedeći mali, ali važan element koji će vam pomoći u transformiranju doma su zavjese. Pažljivo odabrane i ukomponirane u prostor, zavjese imaju moćan dekorativni efekt. Možda će biti dovoljno na prozore dodati samo dekore sa strane ili promijeniti postojeće kojima ćete uvelike doprinijeti cjelokupnom vizualnom ugođaju. Pri odabiru pripazite da se boja, materijal i stil zavjesa nadovezuje na sve ostale elemente u domu.

Foto: Shutterstock

Ukrasni jastučići i dekice (tople ili lagane) mogu biti savršen ukras vašeg dnevnog boravka. Cjenovno prihvatljive, ove male ali značajne dekorativne elemente možete pronaći u svim bojama i materijalima koji vam odgovaraju. S njima ćete u trenu postići topao i ugodan osjećaj u domu. Kada budete birali jastučiće i deke, imajte na umu da ne smiju odudarati od zavjesa.

Uz sve već nabrojane elemente, važnu ulogu u brzinskom makeoveru doma ima i tepih. Odaberite tepih kojim ćete zaokružiti cijelu stilsku priču u prostoru.

Foto: Shutterstock

Biljke su oduvijek bile savršen detalj koji oplemenjuju svaki prostor. Stoga se i vi potrudite, ako do sada niste, da u svoj dom unesete zelenilo i cvijeće. Biljka, jedna ili više njih, posađenih u jednake, efektne posude uvelike će doprinijeti vizualom ugođaju u domu i podignuti ga za jednu stepenicu više.

Neka stol u blagovaonici uvijek bude uredan i bez nepotrebnih stvari na njemu. Kupite novi stolnjak ili samo nadstolnjak kojim ćete osvježiti stol, a time i cijeli prostor. Gledajte samo da se i on nadovezuje na sve detalje u prostoru. Na stolu po mogućnosti uvijek imajte vazu s cvijećem ili efektnu zdjelu s voćem. Ovi mali detalji u prostoru doprinijet će pravom ugođaju doma.

Foto: Shutterstock

Nemojte zaboraviti ukrasiti zidove svoga doma detaljima kao što su slike, sat, ogledala i slično. Pažljivo odabrani zidni ukrasi svaki će prostor učiniti zanimljivijim i podarit će mu karakter. Neka se i zidni ukrasi također svojim stilom, bojom i motivima uklope uz ostale elemente u prostoru.

1/12

Iako vam je možda teško pokrenuti se i napraviti prvi korak u preuređenju, znajte da ćete u konačnici uživati sa svojom obitelji u „novom“, svježijem domu. Neka vam to bude motivacija za rad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije