STILSKI MAKEOVER

S malo novca učinili čuda - obnova stana nikad nije izgledala ovako dobro!

stan skandinavski
Foto: alvhemmakleri.se
1/25
29.11.2020.
u 06:56

Bračni par svoj novi stan je uredio u skandinavskom stilu koji je vješto kombinirao sa vintage detaljima i tako mu dao toplinu

Stari, trosobni građanski stan u širem centru Stockholma doživio je uglavnom stilski makeover, budući da za kompletnu adaptaciju nije bilo dovoljno financijskih sredstava.

Zato je adaptacija uključivala tek neke sitnije zahvate poput novih zidnih i podnih obloga u kuhinji i novi kuhinjske elemente, brušenje parketa u cijelom stanu te bojanje ugradbenog ormara u spavaćoj sobi kao i svih zidova u bijele, sive i plave.

Foto: alvhemmakleri.se

Ostalo su vlasnici, mladi bračni par, dobili na poklon od prijatelja (naslonjač u dnevnom boravku, komoda u hodniku, stol u kuhinji) ili su zatekli u stanu (trosjed u dnevnoj sobi, krevet u spavaonici, stol i stolice u blagovanju te radni stol u spavaćoj sobi).

Police, klub stolić i komodu u dnevnoj sobi te neke detalje vlasnici su kupili u trgovini te tako minimalno novaca utrošili u namještaj i opremanje.

Foto: alvhemmakleri.se

Iako su ljubitelji jednostavnog, skandinavskog dizajna i svijetlih boja, stan od 70 četvornih metara je ipak stilski djelomično otišao u vintage priču, što se vlasnicima na kraju i svidjelo, jer se savršeno uklapa u atmosferu starog građanskog stana. Tamniji tonovi nisu zagušili prostor zahvaljujući visokim stropovima i namještaju koji je sveden na minimum.

Foto: alvhemmakleri.se

Drveni podovi i namještaj stanu su dali prirodnu, opuštenu atmosferu i utoplili ga, a pločice u kuhinji, ukrasni jastuci i tepih u dnevnom boravku unijeli dašak Orijenta. Hodnik je najklasičniji dio prostora i on je minimalno mijenjan – jedina promjena je antikna komoda od punog drveta koja se sjajno uklopila u prostor.

Foto: alvhemmakleri.se

Smirujući ugođaj stanu su dale nijanse plave i sive, a naročito je to prisutno u spavaćoj sobi, u kojoj prevladavaju upravo ti tonovi. Poseban pečat cijelom interijeru su dale umjetničke slike koje su vlasnici donijeli iz prijašnjeg stana u kojem su živjeli. Kako su u novom stanu dobili još jednu, dječju sobu, oni su je prenamijenili u vešeraj i ostavu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije