LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Raskošan samački stan s predivnim pogledom

Trosobni stan u Sao Paulu u potpunosti je prilagođen samačkom načinu životu vlasnika te je opremljen dizajnerskim namještajem različitih stilova
31. srpnja 2019. u 08:30 2 komentara 7491 prikaza
stan sao paolo
Foto: Estudio BRA
Pogledajte galeriju 1/10

Stan od 100 četvornih metara u širem središtu Sao Paola za naše se prilike čini čistim luksuzom. Naročito ako imamo u vidu da je u njemu živi samac, mladi biznismen.

Poznati brazilski dizajnerski studio BRA vodio se time da stan prilagodi potrebama vlasnika te da njegov životni prostor bude ugodan i jednostavan, napravljen što je više od prirodnih materijala, uglavnom drveta i kože. Tek je u spavaćoj sobi i kuhinji korišten kvalitetni iveral i mediapan za namještaj.

stan sao paolo | Autor : Estudio BRA Foto: Estudio BRA

Veliki trud dizajneri su uložili u opremanje stana različitim vrstama drveta, što je bio i svojevrsni ekspreriment, a rezultat je efektna usklađenost. Paleta različitih boja i tekstura prirodnog drveta dala je dinamiku stanu, kao i miješanje različitih stilova i zona u dnevnoj sobi.

Umjesto tri sadržaja - dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice, u ovaj je jedinstveni prostor dodan i četvrti sadržaj, 'drugi' dnevni boravak. Da bi se ove dvije zone, jedna do druge, još više isticale, opremljene su u posve drugačjim stilovima i bojama. U 'hedonističkom' dijelu vladaju siva i smeđa te moderni namještaj namijenjen za opuštanje pred tv ekranom, a drugi, 'asketski', u kojem dominiraju bijela i nježni pastelni tonovi te svijetlo drvo namijenjen je za druženje i opuštanje uz predivan pogled na šumu nebodera oplemenjenu zelenilom.

Taj pogled naročito je efektan noću i u ljetnim danima, budući da se velika staklena ploha može sklopiti. Tako ovaj dnevni dio, odijeljen od drugog spuštenim stropom, postaje terasa. Ili, točnije, dnevni boravak na otvorenom.

stan sao paolo | Autor : Estudio BRA Foto: Estudio BRA

U ostatku dnevnog dijela nalaze se blagovaonica i kuhinja, koja je opremljena minimalnim sadržajem, posve u skladu sa životnim navikama vlasnika, koji rijetko boravi za štednjakom. Blagovaonica je u crnim i tonovima prirodnog drveta - gornja ploha stola, ispod staklene površine svojom bojom čini stilsku poveznicu sa svijetlim drvom korištenim na frontama komode.

U ovom dijelu dnevne zone slijeđeni su trendovi pa su umjetničke slike i fotografije, umjesto obješenje na zid, sam naslonjene na pod, odnosno komodu.

stan sao paolo | Autor : Estudio BRA Foto: Estudio BRA

Spavaća soba je potpuno druga dizajnerska priča i svojevrsan mali eksperiment jer je studio BRA za boju zidova odabrao antracit sivu. No suprotno očekivanjima rezultat nije hladan, suzdržan prostor. U kombinaciji sa svijetlo plavom i bijelom, spavaća soba je postala prava mala intimna oaza.

Također je efektno izvedeno zaglavlje kreveta, napravljeno od velike bijele iveral plohe, koje ima funkciju panela na koji su poslagane slike, ali i noćni ormarići.

 

>>Kako je klasični 'smeđi' stan postao oaza skandinavskog stila

 

  • Jole1958:

    Stan mi djeluje malo previše sterilno, možda da ima više tepiha i zavjesa. Ne djeluje mi kao udoban i topao dom. Kao da se ne smije ništa dirati.

  • Avatar bambam
    bambam:

    Ovo je samački stan ?