LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

ADAPTACIJA U 39 m2 našlo se mjesta za 2 studentske sobe i za zajednički prostor

Ovlašteni arhitekt Ivan Frleta svakog tjedna donosi vam jedan od svojih projekata. Želite li da Ivan adaptira i vaš stan, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!
19. studenoga 2014. u 10:45 0 komentara 1997 prikaza
adaptacija
Foto: Ivan Frleta
Pogledajte galeriju 1/4

Jednosoban stan površine je 39,00 m2 i sastoji se od dnevnog boravka, blagovanja, kuhinje, kupaonice, ulaznog prostora, ostave i lođe.

Stan treba postati prostor za rad i odmor dvama studentima, s dvije odvojene sobe. Moguće je ovaj stan organizirati s dvije 'klasične' sobe i malim prostorom kuhinje i blagovanja uz sam ulaz u stan.

adaptacija | Autor : Ivan Frleta Foto: Ivan Frleta

Sobe bi zadovoljile potrebe studenata, a prostor kuhinje i blagovanja ne bi bio naročito ugodan jer bi bio lišen prirodnog osvjetljenja i vetilacije. Stoga sam odlučio prikazati smjelije rješenje koje pruža studentima zanimljiv spavaći i radni prostor kao i ugodan zajednički prostor za pripremu hrane i druženje. Odabir ovog rješenje treba biti osobna odluka budućih korisnika.

Stan je, na prikazanom rješenju, podjeljen na tri dijela približno jednake širine. Dvije sobe i zajednički prostor tako dobivaju podjednaku širinu pročelja, a time optimalno osvjetljenje i prirodnu ventilaciju.

Središnji prostor soba zauzima konstrukcija koja je preduvjet za ovakvu tlocrtnu dispoziciju postavom kreveta na kat u različitim sobama. Na tlocrtima sam prikazao krevete dimenzija 140 x 210 cm za koje ima dovoljno prostora, a pružaju dodatnu komociju. Postavom užih kreveta ostavilo bi se više mjesta za prolaz i dobilo na širini prostorija.

adaptacija | Autor : Ivan Frleta Foto: Ivan Frleta

Treći dio stana je zajednički prostor za pripremu hrane, blagovanje i druženje, a iz njegapostoji izlaz na lođu. Najveća vrijednost ovog prostora je u tome što pruža mogućnost očuvanja privatnosti soba kada korisnici to budu željeli.

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net! Trebate nam poslati postojeći tlocrt s barem jednom dimenzijom, zatim, koji su korisnici stana, koje prostorije žele imati te imate li neku specifičnu želju. Ne bi bilo loše da pošaljete fotografije.

Napomena: Potrebno je sve mjere kontrolirati u naravi. Ne odgovaramo za eventualna odstupanja u odnosu na stvarno stanje. Za točne nacrte potrebno je izvršiti snimak postojećeg stanja. Ukoliko ste zadovoljni s rješenjem možete stupiti u kontakt s arhitektom radi ostvarivanja suradnje na projektu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.