LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

ADAPTACIJA Stari građanski stan u Zagrebu funkcionalno je reorganiziran

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net
04. veljače 2015. u 10:41 0 komentara 2126 prikaza
adaptacija
Foto: Ivan Frleta
Pogledajte galeriju 1/2

Građanski stan u centru Zagreba orjentiran je na zapad i sjever preko prostrane terase. Površina stana iznosi 65,00m2, a terasa ima 15,00m2. Postojeća organizacija stana je takva da ima odijeljenu kuhinju i djevojačku sobu, a iz blagovaonice se ulazi u dnevni boravak. Dnevni boravak ujedno služi kao spavaća soba.

Korisnici bi željeli formirati odvojenu roditeljsku sobu i spavaću sobu za dijete. Unutar prostora stna nema nosivih zidova tako da jedino ograničenje pri projektiranju predstavlja pozicija instalacija koja je u jugoistočnom (donjem desnom) uglu tlocrta.

adaptacija | Autor : Ivan Frleta Foto: Ivan Frleta

Novo planirani stan je trosoban s prostorijom u kojoj su dnevni boravak i blagovanje, kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupaonicom, wc-om i ulaznim hodnikom. Dječja soba je orjentirana na zapad i ima prostor za igru, radni stol i krevet širine 140cm prema željama korisnika. Budući da je stan visok 380cm moguće je zamisliti galeriju u dječjoj sobi na koju bi se smjestio krevet kako bi se što više prostora oslobodilo za igru i rad. Roditeljska soba je orjentirana na istok. Kuhinja je odvojena od prostorije dnevnog boravka, a veza s blagovanjem je ostvarena kliznim prozorom na radnoj plohi kroz koji je moguće posluživati hranu. Kuhinju je moguće organizirati i na drugi način da bude u istom prostroru kao blagovanje i dnevni boravak. Dnevni boravak i blagovanje imaju izlaz na terasu koja je orijentirana prema sjeveru.

adaptacija | Autor : Ivan Frleta Foto: Ivan Frleta

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!

Trebate nam poslati postojeći tlocrt s barem jednom dimenzijom, zatim, koji su korisnici stana, koje prostorije žele imati te imate li neku specifičnu želju. Ne bi bilo loše da pošaljete fotografije.

Napomena: Potrebno je sve mjere kontrolirati u naravi. Ne odgovaramo za eventualna odstupanja u odnosu na stvarno stanje. Za točne nacrte potrebno je izvršiti snimak postojećeg stanja. Ukoliko ste zadovoljni s rješenjem možete stupiti u kontakt s arhitektom radi ostvarivanja suradnje na projektu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.