LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri

ADAPTACIJA Rušenjem zidova apartman od 45 m2 dobio je veću kuhinju

Vlasnici su bili svjesni da neće moći zadržati obje spavaće sobe, ali bitnije im je bilo dobiti prostraniji dnevni prostor
18. veljače 2015. u 10:47 0 komentara 1534 prikaza
adaptacija
Foto: Ivan Frleta
Pogledajte galeriju 1/2

Trosoban apartman, površine 45,00m2 koji je do sada služio za iznajmljivanje vlasnici žele preoblikovati prema vlastitim potrebama. Apartman se sastoji od dvije spavaće sobe, prostorije kuhinje i blagovanja, kupaonice, wc-a i lođe.

Budući korisnici apartmana biti će mlada četveročlana obitelj, a želja im dobiti veću kuhinju s dnevnim boravkom koji do sada nije ni postojao. Svjesni su da neće moći zadržati obje spavaće sobe, a kao veliki nedostatak navode manjak prirodnog osvjetljenja u spavaćim sobama. Svi zidovi unutar stana su pregradni i potrebno je sve rušiti kako bi se postigla kvalitetna organizacija apartmana.

adaptacija | Autor : Ivan Frleta Foto: Ivan Frleta

Osnovni uvjet za optimalnu organizaciju apartmana je premještanje ulaza. Takav zahvat zahtjeva konzultaciju sa statičarem i izradu glavnog projekta čiji će sastavni dio biti statički proračun ili izjava statičara budući da se novi ulaz treba izvesti u nosivom zidu. Prostoriju wc-a sam ukinuo da bi dobio prostor za predsoblje, a kupaonicu sam povećao kako bi postala funkcionalno zadovoljavajuća. Na mjestu manje spavaće sobe organizirao sam dnevni boravak, koji s kuhinjom i blagovanjem sada čini jednu valiku, znatno bolje osvjetljenu prostoriju u odnosu na postojeće stanje gdje su pregradni zidovi tvorili labirint.

adaptacija | Autor : Ivan Frleta Foto: Ivan Frleta

Veću spavaću sobu sam smanjio na optimalnu veličinu za boravak dvije osobe. U sobi se nalaze dva jednostruka kreveta, toaletni odnosno radni stol i ulazni ormar. Ovo rješenje se može prilagoditi i opciji u kojoj nije dozvoljeno premještanje pozicije ulaza. U tom slučaju kuhinja ne bi bila jednako kvalitetna, ali bi se mogla formirati na zadovoljavajuć način.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.