09.04.2014. u 10:44

Ovlašteni arhitekt Zvonimir Vidović iz ureda Zen Design svake srijede donosi vam jedan od svojih projekata. Želite li da Zvonimir adaptira i vaš stan, javite nam se mailom na domivrt@vecernji.net!

Investitor je u prizemlju obiteljske kuće iz 1956. godine na zagrebačkom Bukovcu odlučio izvesti adaptaciju postojećeg prostora za potrebe privatne tvrtke. Obzirom na datum izgradnje građevine, odlučio se za izradu energetskog certifikata čime je dobio uvid u moguće mjere uštede energije, odnosno smanjio trenutne znatne energetske gubitke. Podrumski prostor omogućuje izvedbu razvoda svih potrebnih instalacija ispod poda prizemlja zbog čega je planiranje rasporeda prostorija znatno olakšano. Uz minimalne konstruktivne zahvate, prostornu dispoziciju je moguće preobraziti u skladu sa željama investitora te istovremeno izvesti mjere za poboljšanje energetske učinkovitosti prostora.

Foto: Zvonimir Vidović

Ulazni prostor je predsoblje koje ima direktnu vezu sa svim prostorijama. Promjenom namjene prostora predviđa se odvajanje stambenog dijela od poslovnog uz izvedbu sanitarnog čvora uz ulaz koji ujedno služi i kao wc za goste. Postojeća soba predviđena je za budući poslovni prostor. Na taj način je postojećoj sobi i novom wc-u s tuš kabinom omogućena naknadna promjena namjene – ukoliko se javi potreba za dodatnom sobom, ona sa sanitrnim čvorom s tuš kabinom može funkcionirati neovisno kao dio stambenog prostora. Stambeni dio se nadovezuje na ulazni prostor preko dnevnog boravka i blagovaonice. Kuhinja je odvojena pregradnim zidom s dvojim vratima. Sklop spavaće sobe i kupaonice zasebna je cjelina koja funkcionira neovisno kao najintimniji dio stambenog prostora. Pristup kupaonici je isključivo preko spavaće sobe.

Foto: Zvonimir Vidović

Nova tlocrtna dispozicija prilagođena je namjeni i željama investitora, a izvedbom su provedene mjere poboljšanja energetske učinkovitosti koje su razrađene i prikazane u samom projektu.

Za više informacija i eventualna pitanja javite nam se na www.zendesign.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije