03.12.2014. u 10:34

Ovlašteni arhitekt Ivan Frleta svakog tjedna donosi vam jedan od svojih projekata. Želite li da Ivan adaptira i vaš stan, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!

Jednosoban stan površine 43,00 m2 sastoji se od ulaznog prostora, dnevnog boravka, blagovanja, kuhinje, ostave i kupaonice. Stan je potrebno adaptirati da se dobije još jedna soba kako bi udovoljio potrebama četveročlane obitelji koja će stan koristiti pretežno za ljetnih mjeseci.

Obitelj se sastoji od roditelja i dvoje djece. Stan je jednostrano orijentiran tako da je moguće spavaću sobu projektirati jedino na mjestu blagovaone. Kupaonica, ulazni prostor i ostava su optimalno smješteni tako da nema potrebe prilikom adaptacije zadirati u taj dio stana.

Spavaću sobu površine 8,15 m2 projektirao sam na mjestu blagovanja, uz jedan od dva prozora. Soba nije optimalne površine za boravak dvoje djece, stoga će kreveti morati biti smješteni jedan iznad drugoga. Dnevni boravak je nešto uži nego što je bio, ali je dovoljno prostran s obzirom na veličinu stana i ima mjesta za trosjed s izvlačnim krevetom.

Foto: Ivan Frleta

Kuhinja je minimalna u novom rasporedu, no ima dovoljno mjesta za sve potrebne uređaje i dovoljno radne plohe ako se koristi stol za blagovanje kao radna površina. Stol za blagovanje je standardnih dimenzija, a specifičan je po tome što je ugrađen između dva zida i može se koristiti za potrebe rada u kuhinji. Ostatak stana ostao je nepromjenjen.

Želite li da Ivan adaptira i vaš stan ili imate li bilo kakvo pitanje za njega, javite nam se e-mailom na domivrt@vecernji.net!

Trebate nam poslati postojeći tlocrt s barem jednom dimenzijom, zatim, koji su korisnici stana, koje prostorije žele imati te imate li neku specifičnu želju. Ne bi bilo loše da pošaljete fotografije.

Napomena: Potrebno je sve mjere kontrolirati u naravi. Ne odgovaramo za eventualna odstupanja u odnosu na stvarno stanje. Za točne nacrte potrebno je izvršiti snimak postojećeg stanja. Ukoliko ste zadovoljni s rješenjem možete stupiti u kontakt s arhitektom radi ostvarivanja suradnje na projektu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije