Živica iz snova

U vrtu odmaraju okruženi tujama

Foto: Dom i vrt
U vrtu odmaraju okruženi tujama
Foto: Dom i vrt
U vrtu odmaraju okruženi tujama
Foto: Dom i vrt
U vrtu odmaraju okruženi tujama
Foto: Dom i vrt
U vrtu odmaraju okruženi tujama
28.06.2013.
u 12:00
Sve su to uglavnom suprugove ideje, kaže čitateljica
Pogledaj originalni članak

Kad su prije četiri godine počeli uređivati svoj vrt u Petruševcu, Martina i Marijo Mamić nisu znali kako će on zapravo izgledati. Biljke su selili i nekoliko puta dok im nisu našli pravo mjesto. Nisu sigurni ni da je sadašnji izgled konačni i da još nešto neće seliti. A prije nego su biljke nabavili, posavjetovali su se sa stručnjacima. Slušajući njihove savjete, mijenjali su neke svoje zamisli i ideje. Bilo je tu, naravno, i neuspjeha, neke su im biljke uvenule.

Bolje nego u kući

– Vrt je uglavnom nastao prema suprugovim idejama, on je više kod kuće pa se više i bavi vrtom. On kosi i orezuje, a ja mu se pridružujem kada dođem s posla – kaže naša čitateljica, dodajući da u vrtu svaki dan ima posla.

– Bolje mi je biti u vrtu nego u kući. To me opušta, uživam u tome – ističe M. Mamić. Na površini oko 120 metara četvornih zasađeno je desetak tuji koje je suprug Marijo posebno oblikovao. Tujama je ograđen prostor u kojem je sjedeća garnitura za odmor, one ih ujedno štite i od znatiželjnih pogleda prolaznika. Okruglim tujama naši čitatelji napravili su živu ogradu i oko kamenjara sa cvijećem, japanskim vrbama i crvenim javorom. A umjesto drvene ili žičane ograde prema susjedima, zasadili su grmove lovor višnji i posložili ih u slovo L. Trebat će vremena da narastu u pravu, visoku živu ogradu, no isplati se čekati.

Poslala slučajno

– Vesele me i anđeoske trublje jer vidim da konačno rastu. A tu su i banane koje će narasti i do 2,5 metra. Rasadila sam ih po cijelom vrtu. Rekli su mi da žive šest godina, a plod daju prije nego uginu, što me malo žalosti – ispričala nam je čitateljica i dodala da je slike svog vrta poslala sasvim slučajno, Dugo se predomišljala, a onda ipak odlučila kako nema što izgubiti.

A kao sudionica našeg nagradnog natječaja Živica iz snova, kojeg organiziramo u suradnji s Unikomerc-uvozom, generalnim zastupnikom Stihl i Viking proizvoda za Hrvatsku, ima šansu osvojiti i našu nagradu - Stihl električne škare za živicu HSE 51.

Dok ovaj nagradni natječaj završava, ostaje nam odabrati pobjednika, uređujte svoje vrtove jer nastavljamo i dalje. Slikajte grmove, drveće, cvijeće, ptice i leptire koji dolaze u vaš vrt. Napišite nam nekoliko rečenica o tome što ste zasadili, kako njegujete i pošaljite na domivrt@vecernji.net. Čekaju vas nove nagrade.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.