INSPIRIRAJTE SE

Znate li što je to "moodboard"?

Foto: Shutterstock
Znate li što je to "moodboard"?
26.05.2017.
u 07:56
Kreativci koriste inspirativnu ploču u svom radu jer služi kao inspiracija
Pogledaj originalni članak

Moodboard (dolazi od engleskih riječi mood, što znači raspoloženje i board, ploča) je svojevrsni kolaž slika, predmeta ili tekstova složen u kompoziciju kako bi ispričao neku priču, prizvao uspomene ili inspirirao za buduće događaje. Kreativci ga koriste u svom radu jer služi kao inspiracija, a čest je sastavni dio studija grafičkih dizajnera, dizajnera interijera, industrijskih dizajnera, fotografa i pisaca. Elemente u cjelinu povezuje zajednička tema: vizualno ilustriraju neki stil, kroje priču, pomažu nam što dulje zadržati dobar osjećaj (npr. slike godišnjeg odmora, vjenčanja, prvog bebinog rođendana…), prikazuju naše trenutno emotivno stanje ili ono stanje koje želimo u sebi izazvati...

Mnogo je načina na koji sami možete napraviti svoju inspirativnu ploču. Fotografije ispišite i pričvrstite na plutenu ploču, zajedno s isječcima iz novina, tkaninama i sl. Iskoristite hladnjak i na njega magnetima pričvrstite fotografije. Iskoristite jednostavnu metalnu mrežu-okvir na koju možete pričvrstiti omiljene fotografije i postavite ga iznad radnog stola. Ne morate nužno imati ni ploču - taj koncept je prilično fleksibilan. Fotografije jednostavno zalijepite za zid Patafixom ili dekorativnom washi vrpcom. Sama ideja inspirativne ploče može se prenijeti u digitalni svijet i tako možete napraviti kolaž od fotografija na računalu. Mogućnostima nema kraja!

Svoju inspirativnu ploču možete mijenjati kada god poželite: svakog mjeseca, jednom u godišnjem dobu, svakog tjedna... Kad god zatrebate svježu inspiraciju ili želite uživati u estetici koja vam se trenutno jako sviđa, sastavite svoju ploču i postavite je na vidljivo mjesto. Inspirirajte se!

Donosimo vam nekoliko prijedloga inspirativnih ploča.

Foto: Shutterstock
moodboard inspiracijska ploča

Foto: Shutterstock
moodboard inspiracijska ploča

Foto: Shutterstock
moodboard inspiracijska ploča

Foto: SF Girl By Bay
moodboard

Foto: Angela Mondloch
moodboard

Foto: Olivia Bossert Photography
moodboard

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.