Što nas čeka

Trendovi u uređenju za 2014. godinu

Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
Foto: Arhiva VL
trendovi
03.01.2014.
u 00:00
Ove godine dominirat će industrijski stil, tirkizna boja, pleteni namještaj...
Pogledaj originalni članak

Prirodan izgled interijera pravi je hit za 2014. godinu.

Nakon dugog niza godina gdje su prevladavale oštre, ravne linije, bijela i siva boja, pomalo hladni i minimalistički interijeri, dolazi do preokreta. Interijeri postaju topli, razigrani, puni detalja koji daju posebnu čar prostoru, koriste se prirodni materijali, boje su plava, zelena i žuta, linije su mekše, zaobljenije, dolazi do miješanja stilova uređenja.

Savjetujemo kako možete osvježiti dom detaljima prema trendu za uređenje interijera za 2014. godinu:

1. Vertikalni zeleni vrt

Zelenilo postaje neizbježan dekorativni element u interijeru. Na vertikalne površine mogu se postaviti razne vrste bilja iako je trenutačno mahovina najzanimljivija zbog lakog održavanja te interesantnog izgleda. Dekorirati interijer zelenilom možete na razne načine: prekrivanjem čitave površine zida, postavljanjem zelenila u okvire poput “zelene slike” ili nepravilnim formama zelenila dekorirati vertikalnu površinu vašeg interijera.

2. Tirkizna boja

Sve nijanse plave boje dopuštene su u 2014. godini. Osvježite svoj dom plavim nijansama bojenjem zidova, dekoracijama u plavim bojama ili pojedinim komadom namještaja plave boje. Uz plavu boju možete kombinirati detalje zelene i žute boje koji su ove godine također hit.

3. Svijetli tonovi drva

Nakon dugogodišnje vladavine wenge i tamnosmeđih tonova, svjetlija boja drva vraća se u modu. Za razliku od dominantnog wengea koji preuzima glavnu riječ u prostoru, svijetlo drvo ima ulogu prozračne baze koje drugim komadima namještaja prepušta glavnu riječ. Veliki doprinos tom trendu dala je popularnost švedskih interijera čiji je glavni adut prozračnost i drveni namještaj u natur boji i boji oraha.

4. Industrijski stil

Iako je taj trend polako počeo još 2013., sljedeće se godine očekuje njegov ulazak na velika vrata. Goli betonski stropovi s vidljivim instalacijama, zidovi od opeke, grubi betonski pod u kombinaciji s hrđavim metalnim namještajem u 2014. bit će još popularniji. U recesijskim vremenima povratak je ovog bauhausovskog stila dobrodošao jer je za razliku od luksuza i kiča ovaj stil lako interpretirati i s manjim budžetom.

5. Pletene stolice

Nakon popularnosti plastičnih i šarenih stolaca zadnjih nekoliko godina u 2014. godini u interijere se vraćaju drveni stolci koji imaju pleteno sjedište. Zavirite u podrum svojih roditelja, baka i djedova i sigurno ćete pronaći jedan takav komad koji nakon lakiranja može biti vaš trendi komad za 2014.

6. Uradi sam

Procvat “uradi sam’’ u uređenju interijera uzima sve veći zamah i zbog sve tanjeg budžeta i zbog potrebe da sami budemo dizajneri i kreatori vlastitog životnog prostora.

7. Puno lustera

U 2014. nećete pretjerati ako vaš dnevni boravak bude više nalikovao showroomu nego stambenom prostoru. U modi su jednostavni lusteri čijom brojnošću stvarate efektnu kompoziciju.

8. Tepih na tepih

Tepih je u interijerima sinonim za toplinu i udobnost, a kombinacija više različitih tepiha trend je koji će u 2014. biti sve popularniji. Osnovno pravilo ovog trenda jest da kombinirate veći tepih jednostavnijeg dezena i jedan ili više manjih koji imaju prepoznatljiv i jak uzorak.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.