Svijet interijera

Vrhunski uređen stan peteročlane obitelji nastao je spajanjem dvaju manjih

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Vrhunski uređen stan peteročlane obitelji nastao je spajanjem dvaju manjih
12.01.2021.
u 07:00
Zavirite u moderan dom peteročlane obitelji koji je prozračan i neopterećen suvišnim namještajem
Pogledaj originalni članak

Kada smo zamolili dizajnericu interijera Ankicu Juričević da nam u dvije rečenice kaže kakav stan idemo snimiti i što možemo očekivati, odgovorila je:

– Moderan i elegantan obiteljski stan u kojemu svaki komad namještaja i svaki detalj ima svoju svrhu. Prozračan i neopterećen nepotrebnim stvarima.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

I doista, dočekao nas je velik stan koji prije svega odiše udobnošću, nepretencioznom elegancijom i onom toplinom doma u kojem se svi osjećaju ugodno. U ovom zagrebačkom stanu od 120 kvadrata s deset kvadrata balkona živi peteročlana obitelj, a u biti je riječ o dva manja stana koji su spojeni u jedan.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

– Temeljni dio posla odradio je arhitekt Boris Frgić. Boris je radio preinake nekih zidova te su tako dva mala stana postali jedna cjelina. Stan se sastoji od kuhinje s dnevnim boravkom, četiri spavaće sobe (svako dijete ima svoju sobu plus bračna soba), dva hodnika, dvije kupaonice i još jednog dodatnog toaleta za goste. Borisov odabir bile su podne i zidne obloge te uređenje kupaonica. Cijeli stan opremljen je posebno kvalitetnim unutarnjim vratima, višim od standardnih, a posebno se ističu staklena vrata koja dijele dnevni boravak od hodnika. Hodnik je obložen kamenom, a sobe i dnevni boravak parketom od prirodnog drva – objašnjava Ankica Juričević te napominje kako je kuhinja rađena po mjeri, kao i ugradbeni ormari u hodnicima i bračnoj sobi.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dizajnerica interijera napominje kako je njezin zadatak bio “finiširati” stan te su je vlasnici zamolili da stan vizualno utopli detaljima i namještajem koji je još nedostajao.

– Trebalo je dokupiti još neke komade namještaja, lampe, zavjese, postaviti police u dječjim sobama, slike, fototapete, lustere u hodniku. Svi zidovi u stanu bili su bijeli i prazni pa je stan djelovao hladno i dosadno. Vlasnica je izrazila želju da se zidovi ne boje pa smo onda našli kompromisno rješenje s fototapetama u sobama – ističe Ankica Juričević.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Dnevni boravak nadovezuje se na blagovaonicu i kuhinju. Za dojam topline, tu su zavjese i dekori s motivima ružica. Bež podloga na dekoru povezana je s blagovaonskim stolcima i zidnom tapetom strukture lana kojom je presvučen jedan prazni zid.

– Bijela kožna sjedeća garnitura obogaćena je dekorativnim jastucima koji su također pridonijeli osjećaju topline. Klub-stolić dosta je velike površine, praktičan je i funkcionalan. Na njemu se gotovo uvijek može vidjeti svježe rezano cvijeće u vazi koje vlasnica jako voli – napominje dizajnerica interijera.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U modernoj kuhinji, rađenoj po mjeri, nalazi se i dugački šank, ispod kojeg je radna ploča te elementi za odlaganje posuđa, a koji vizualno odvaja kuhinju i čini je intimnijom. Bračna soba nije velika, ali je funkcionalna i maksimalno iskorištena te utopljena prozračnim zavjesama u bež tonovima. Ugradbeni ormar u hodniku, koji se krije iza velike klizne stijene obložene zrcalom, pod obložen kamenom i bijeli zidovi također su odavali dojam hladnoće, a dizajnerica je cjelokupni dojam omekšala okruglim tepihom, podnom lampom i trima kristalnim lusterima.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.