Sasvim osobno

Silvija Talan - dizajnerica čiji brend nott. ordinary jewelz ima najpoželjniji nakit sezone

Silvija Talan - dizajnerica čiji brend nott. ordinary jewelz ima najpoželjniji nakit sezone
09.04.2018.
u 12:56
Showroom je dizajnerica uredila sama, a prostorom dominira stara škrinja koju je preuredila, obojivši je u neobičnu ljubičastorozu boju
Pogledaj originalni članak

Danas je nakit puno više od modnog detalja – riječ je o pravim umjetničkim djelima kojima je moguće iskazivati raspoloženje i stavove. Jedna od najpopularnijih domaćih dizajnerica nakita, Silvija Talan koja stvara za svoj brend Nott. Ordinary Jewelz to jako dobro zna. No, svoju popularnost i duguje upravo tome što se usudila biti drukčija. Naravno, i njezina priča o dizajnu krenula je davno, još od malih nogu, no osvijestila ju je mnogo kasnije.


::Otkud ideja o dizajnu nakita? Koliko dugo traje vaša dizajnerska priča?

Ideja o dizajnu nakita došla je spontano. Od malih nogu sam bila kreativna i bilo je pitanje vremena kada ću krenuti u tom smjeru. Završila sam studij povijesti, nevezano za moju kreativnu crtu, ali često baš iz nekih povijesnih elemenata dobijem inspiraciju tako da sve skupa ima smisla. Sviđao mi se pleteni nakit i poželjela sam osmisliti nešto svoje, autentično. Počela sam s jednostavnim čvorovima i nakon nekog vremena praksom i ustrajnošću osmislila originalne uzorke koji su 100% autentični.


:: Prepoznatljivi ste po posebnim komadima nakita, ali i po krilu koje je vaš zaštitni znak, što predstavlja?


Pretežno je riječ o nakitu u živim bojama koje obožavam tako da osoba koja ga nosi ne mora puno razmišljati o odjevnim kombinacijama. Nakit je specifičan, može se reći da prkosi trendovima s obzirom na to da je nastupio trend minimalističkog nakita. Krilo je zaštitni znak koji stavljam na svaki komad nakita jer sam ja, kad sam se počela baviti izradom nakita, dobila krila, postala sam slobodna i napokon mogla reći da radim ono što volim i posao više nije bio nešto što se odrađuje od 9 do 5 – ni ne osjećam da radim, ustvari se sve vrijeme igram. I usporedno s time naletjela sam na jedan divan citat talijanskog pisca Luciana de Crescenza koji je upotpunio moju priču o krilima: “We are, each of us, angels with only one wing; and we can only fly by embracing one another.” A to je također vrlo važan dio ove priče – radost stvaranja i radost ljudi koji kupuju nakit prožimaju se.


::Osim nakita, koja su druga područja dizajna koja vas zanimaju? Surađivali ste s Malom radnjom dizajna, kuha li se još neki projekt?

Područja dizajna koja me zanimaju i vesele također su dizajn interijera i odjeće. Gutam časopise o dizajnu interijera i, da mogu, kod kuće bih svaki mjesec nešto mijenjala. A što se tiče odjeće – nekih planova i ideja imam, ali sve u svoje vrijeme. Uzori su mi gruzijski brend Tatanaka i libanonska dizajnerica Mira Mikati, volim razigranu i zabavnu modu. S Malom radnjom dizajna surađivala sam na izradi torbe i imamo u planu daljnju suradnju.

:: S obzirom na to da ne krijete da vas zanima uređenje interijera, ne čudi da ste i svoj showroom na zagrebačkoj Trešnjevci uredili sami. Koja je bila nit vodilja pri uređenju?

Showroom sam samostalno uredila i on nekako prati moj stil – prostor je razigran i eklektičan i u njemu dominira moja omiljena – crvena fotelja. Pri uređenju je bilo najbitnije da prostor bude ugodan jer u njemu provodim veći dio dana i da se u njemu klijent dobro osjeća i poželi navratiti češće.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.