Pri planiranju vjenčanja mnogi griješe zaboravljajući na uređenje interijera. Otkrivamo koji su trendovi ove jeseni

Pri planiranju vjenčanja mnogi griješe zaboravljajući na uređenje interijera. Otkrivamo koji su trendovi ove jeseni
08.09.2023.
u 11:07
Rujan i listopad neki su od najpopularnijih mjeseci za vjenčanja na otvorenom. Dovoljno je toplo, ali ne i nesnosno vruće kao u ljetnim mjesecima, a topli tonovi kojima se zašarene šume – potvrdit će svaki fotograf – savršena su kulisa za vjenčane fotografije
Pogledaj originalni članak

Krenula je sezona jesenskih evenata, a živopisne nijanse prirode postaju nezaobilazne u kreiranju interijera. Uspješna poduzetnica Ivana Škrlec, direktorica tvrtke Altera koja kreira trendove, provest će nas kroz najnovije i najprivlačnije ideje koje će vaše jesensko vjenčanje učiniti nezaboravnim.

Pliš je apsolutni must za jesenska vjenčanja

Rujan i listopad neki su od najpopularnijih mjeseci za vjenčanja na otvorenom. Dovoljno je toplo, ali ne i nesnosno vruće kao u ljetnim mjesecima, a topli tonovi kojima se zašarene šume – potvrdit će svaki fotograf – savršena su kulisa za vjenčane fotografije.

Mnogi mladenci inspiraciju pronalaze u prirodi pa biraju rustikalni ili boho stil te klasičnu jesensku paletu boja – žutu, narančastu, bordo i smeđu – koja se predivno ističe tijekom sivih, kišnih dana. Uz to se odlično slažu drvene i metalne dekoracije, osobito bakrene. Kako je jesen razdoblje obilja, u kojem dozrijevaju razni plodovi, poput bundeva, i njih možete uklopiti u rustikalni dekor.

Zaboravite tipične jesenske nijanse – ove jeseni biramo sivi pliš

No ne morate se ograničavati tipičnim jesenskim stilom i bojama. U dekoru jesenskih vjenčanja golemu ulogu igraju teksture, među kojima je apsolutni favorit pliš. Taj materijal unijet će dozu glamura, sofisticiranosti i topline. Plišani stolnjaci, bočne dekoracije ili jastuci u kombinaciji s metalnim elementima – npr. zlatnim podtanjurima, vazama i svijećnjacima – izgledat će čarobno. Preferirate li moderni stil, preporučujemo spoj pliša i pleksiglasa. Primjerice, plišani stolnjaci i prozirne Louis ghost kartell ili Tiffany stolice. Kad je riječ o bojama, ove jeseni obožavamo sve nijanse sive, smeđe i zelene.

Magičnom ambijentu pridonijet će i rasvjeta, koja je ključni element na svakom vjenčanju, pa tako i na onim jesenskim. Ovisno o stilu, birajte između golemog kristalnog lustera ili pak instalacije s lampicama. Toplinu u prostor unijet će i lampioni ili svijeće koje možete postaviti na stolove ili na pod – uz dolaznu stazu, na ulaz ili uz stol za mladence.

Paviljon – prozirni, bijeli, kombinirani ili organic?

Osim bojama u dekoru, interijer ćete povezati s eksterijerom odabirom prozirnog paviljona sa staklenim stijenama. Tako ćete istodobno biti zaštićeni od nepredvidivih vremenskih uvjeta i uživati u prirodnoj ljepoti vaše lokacije. Želite li ipak fokus zadržati u paviljonu, obogatite ga krovnim i bočnim dekoracijama. Naravno, plišanim. Odlučite li se za vjenčani paviljon, na izbor imate pregršt opcija, pa tako možete i kombinirati bijele i transparentne cerade. Na primjer, bijele cerade ukrašene bočnim dekoracijama i transparentno krovište osvijetljeno stotinama lampica.

Ekstra ideja: Kombinirajte silhouette ili stretch šator iz našeg najnovijeg programa Organic Altera s glamping kućicama, koji će se svojim izgledom i materijalima odlično uklopiti u jesenski eksterijer. U ovaj tip paviljona i kućica također možete uklopiti svaki stil, no preporučujemo prirodne materijale poput drva, jute, pamuka i sl. Za koji se god stil odlučili, najvažnije je da vaš veliki dan bude baš onakav o kakvom ste sanjali. Sanjive boje i mistični jesenski pejsaži svakako će tome pridonijeti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.