Kolumna

Povoljan i brz ‘makeover’ zidova kojima ćete osvježiti cijeli dom

Foto: Promo fotografija
ankica makeover zidova
Foto: Promo fotografija
ankica makeover zidova
Foto: Promo fotografija
ankica makeover zidova
Foto: Promo fotografija
ankica makeover zidova
Foto: Promo fotografija
ankica makeover zidova
Foto: Promo fotografija
ankica makeover zidova
17.04.2016.
u 09:00
Ukrašavanje zidova jedan je od najlakših načina za ‘podizanje’ izgleda interijera. Treba vam tek polica, par fotografija ili zidna tapeta
Pogledaj originalni članak

Jesu li topli i sunčani dani i vas pokrenuli na uređenje doma? Možda razmišljate o tome da svoje prazne i dosadne zidove uredite a da pritom potrošite što manje novca. Dobro je znati da uz nekoliko savjeta koje ću podijeliti s vama i sami možete na brz, jeftin i lagan način napraviti mali makeover zidova. Time ćete uvelike doprinijeti vizualno atraktivnijem prostoru i osjećat ćete se sretno i ispunjeno.

Mogućnosti ukrašavanja zidova mogu biti vrlo maštovite i originalne. Jedan od jednostavnih i povoljnijih načina uređenja praznog zida u bilo kojoj prostoriji vašega doma može biti zidna polica. Postavite ravnu policu dužinom praznog zida iznad sjedeće garniture, uzglavlja kreveta ili u hodniku te na nju postavite slike ili pak uramljene fotografije koje ćete nasloniti na zid. Djelovat će efektno, ali tako možete riješiti i problem rupa na zidu za svaku sliku.

Foto: Promo fotografija

Police i tapete

Zanimljivo rješenje može biti i fototapeta koju ćete izraditi od posebno drage fotografije. Za ovo bi bila idealna crno-bijela fotografija s motivom gradskog trga, ulice ili slično. Neće biti problema ako tapetu na zidu jednim dijelom pokrijete manjim komadom namještaja, biljkom ili dekorativnim elementom. Možete se poigrati bojom te napraviti vertikalne pruge koje će djelovati elegantno u prostoru.

Foto: Promo fotografija

Pomno birajte boje

Pazite samo da odabrana boja odgovara cjelokupnom uređenju u domu. Ako niste sigurni koju boju odabrati a imate sve bijele zidove, predlažem odabir sive boje za pruge. Siva boja je nenametljiva i odlično se uklapa uza sve druge boje. Možda biste pak željeli jedan zid u prostoru “utopliti” i urediti na poseban i originalan način? Razmislite o postavljanju tkanine na zid, to jest tekstilne tapete.

Jednobojna svilena tkanina na zidu djelovat će otmjeno i elegantno, dok će odabir tkanine u šarenoj varijanti unijeti dojam dinamike i posebnog šarma u interijer. Zid presvučen tkaninom ostavite slobodan, a po mogućnosti ga osvijetlite rasvjetom kako bi još više došao do izražaja.

Foto: Promo fotografija

Originalan način ukrašavanja praznog zida također može biti i postavljanje praznih okvira za slike. Starinski zlatni okviri u različitim veličinama i oblicima formirani u jednu grupu na zidu bit će odlična dekoracija. Efektniji učinak postići ćete ako je zid na koji ćete izvjesiti okvire obojen u tamniju boju.

Dinamiku u prostor unijet ćete postavljanjem ogledala na zid, a to će ujedno biti odlična zidna dekoracija, pogotovo ako je ogledalo uramljeno efektnim okvirom. A zašto ne biste bili originalni do kraja pa sve šešire koje imate objesili na zid?

Foto: Promo fotografija

>>Taj lijepi, neodoljivi, elegantni... talijanski stil u interijerima

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.