uređenje doma

Pet trendova koje ćemo u domu voljeti 2020. I svi su odlični!

Foto: GettyImages
Pet trendova koje ćemo u domu voljeti 2020. I svi su odlični!
09.10.2019.
u 08:00
Osim svijetle nijanse zelene koja je ujedno i Dulux boja godine, u trendu su još uvijek i nordijski stil, tropski dizajn i glamur iz 2019. godine.
Pogledaj originalni članak

Kako u modi tako i u interijerima neki su trendovi sezonski dok su neki popularni čak nekoliko godina. Kako bi uvijek ostali u trendu ne morate u svoj interijer unositi velike promjene. Trendi dom postići ćete i trendi detalima, a prepoznavanjem onih koji vladaju 2020. godinom ovaj će zadatak postati puno lakši. 
Tim putem idealhome.co.uk objavio je dekorativne trendove 2020. godine i još bolje, savjetuje i kako postići trendi interijer. 

Trend 1. Apstraktna energija

Svoj ćete dom učiniti mini umjetničkim djelom ako odaberete dizajn koji inspiraciju crpi iz apstraktnih ekspresionističkih umjetničkih djela. Glavni cilj ovog dizajna stvaranje je osobnosti doma, a to se postiže geometrijskim oblicima u raznim bojama i rukom crtanim detaljima. Ovaj trend tako slavi veselu nesavršenost koja se postiže nijansama odvažnih boja kao što su pregorena crvena, modro plava, senf nijansa žute boje te svijetloljubičasta
Multifunkcionalnost ovog trenda očituje se u njegovoj pogodnosti za svaku prostoriju, a pogodnim ga čine upravo geometrijski i rukom crtani detalji koji krase brojne dekorativne predmete kao što su jastuci. 

Foto: Zara Home, 259 kn

Trend 2. Strukturirana jednostavnost

Opuštajući ugođaj doma postić ćete ovim trendom čiju bazu čine neutralne nijanse. Tako je siva još uvijek vladarica interijera, a tu je i blijeda nijansa zelene koja je od strane Duluxa odabrana kao boja godine. Toplinu pak dodajte nijansama žute i bež boje koja se svake godine ponovno vrati na velika vrata. 
Ove se boje jednostavno uklapaju u kupaonice modernog dizajna kao i u rustikalne kuhinje, no najveći će doprinos dati u dnevnoj ili u spavaćoj sobi kombinirane s detaljima u tamnim bojama. Predmetima čvrstih i upečatljivih tekstura, domu takvog dizajna, dat ćete još opušteniji ugođaj, a čitav interijer učiniti interesantnijim. 

Foto: IKEA, tabure 329 kn

Trend 3. Udobnost

Kako bi dom bio u trendu i tijekom zime, ali i proljeća, uredite dom u trendu koji se fokusira na udobnost. Takav ćete dojam postići dodavanjem velikog broja jastuka te predmeta odvažnih tekstura, a ako su ti predmeti u nijansama ružičaste ili smeđe boje, u domu kojim vladaju svijetle nijanse sive, spremni ste i za trendi dizajn koji će biti funkcionalan i na proljeće. 
Osim s dekoracijama, trend je to koji se postiže i udobnim namještajem i stolićima koji pozivaju na druženje. Bilo da dekorirate vikendicu s izraženim drvenim detaljima ili pak moderan dom s popločenjem od parketa, ovaj će trend u takvim prostorima djelovati još šarmantnije

Foto: IKEA, trosjed 3649 kn

Trend 4. Eklektičnost glamura

Namještaj odvažnih boja, upečatljivih detalja i zaobljenog dizajna kao centralni dio prostora koji krade svu pažnju, osnova je dizajna glamura
Boje koje su posebno primamljive ovom dizajnu kraljevsko su plava, oker žuta, brončana i ružičasta. Tu su dakako i sjajni predmeti u nijansama zlatne, bakrene ili brončane boje kojima je prevučen jedan dio ključnih namještaja ili pak onih dodatnih. 
Ovaj trend u dnevni boravak dodajte glam koktel kolicima, tapetama u blagovaonici, a plišanim tekstilom u spavaću sobu

Foto: H&M Home, jastuk 130 kn

Trendovi koji još uvijek vladaju dizajnom interijera nordijski je stil odmarališta s neutralnim nijansama i ključnim materijalima od vune, šibe i drva. Uz njega, tu je i retro trend koji počiva na senf žutoj i modro zelenoj nijansi baršuna i kože te predmetima od drva. 

Iako je ljeto i kalendarski završilo, u tmurne jesenske dane još uvijek možete unijeti malo sunca i topline s tropskim dizajnom. Trend je to koji slavi prirodu koristeći botaničke printeve i prirodne boje. Tako vladaju zelena, senf žuta, bež te ružičasta i plava boja, a ključni materijali koji se pojavljuju u tim bojama i dalje su baršun, drvo i koža. Ključni komad ovog trenda i kućno je bilje. 

Foto: GettyImages

Trend 5. Baršun, mramor i staklo

Još jedan trend koji počiva na prirodnim materijalima i još prirodnijim nijansama globalna je eklektika. Postizanje ovog trend moguće je uz zagasito crvenu nijansu ključnih materijala kao što su vuna i uže

Zagasito ružičasta i kositrena boja, pak, temelj su trendi glamura 2019. godine koji počiva na upotrebi baršuna, mramora i stakla.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.