Turistička meka

Ovih deset mjesta u Zagrebu vole Britanci

Foto: John Pavlish
Ovih deset mjesta u Zagrebu vole Britanci
05.06.2017.
u 12:00
Novinari su se oduševili ponudom domaćih restorana i bistroa, a oduševio ih je i interijer. Svojim sunarodnjacima toplo preporučuju čak deset lokacija za uživanje u iću i piću ističući pritom niske cijene
Pogledaj originalni članak

Da je Zagreb postao "napeta" turististička destinacija najbolje svjedoči navala stranih medija na gradske znamenitosti. I dok neki savjetuju posjete muzejima, ocjenuju hostele i parkove, slavni Guardian pozabavio se wine barovima i mjestima s finim kolačima. Složili su tako svoju top deset listu, koja je, moramo priznati, vrlo slična i onoj koju bismo sami složili.

Novinari Guardiana tako su najboljim mjestom za doručak proglasili Bistroteku koja se smjestila u Teslinoj ulici i koja, uistinu, za prvi obrok u danu nudi brojne specijalitete prilagođene svim ukusima.

Foto: John Pavlish
bistroteka bar

Svojim konceptom Mali bar Ane Ugarković brzo je pronašap put do srca i želuca britanskih novinara stoga ne čudi da su ga uvrstili na ovu prestižnu listu.

Domaći spacijalitet - štrukli, jedino jelo, ali u tisuću varijacija, koje poslužuje bistro La štruk smješten u Skalinskoj, također su se jako dopali Guardianovim novinarima.

Ono što stranci ne shvaćaju jest ritual ispijanja kave koji Zagrepčani prakticiraju u svako doba dana. Vodeći se onom "kad si u Rimu..." i Britanci su prigrlili ovaj trend, a za svoju kavu odabrali su Quahwu, smještenu u Teslinoj, a poznatu po vrhunskim mješavinama kave.

Iako izvan strogog centra grada, goste je svojim konceptom oduševio A Most Unusual Garden, prepoznatljiv po svojoj terasi kojom dominira kućica na drvetu.

 

Kada govorimo o očaravajućem amijentu u prefinim kolačima, na listi se, logično, našao i Velvet koji je goste iz Londona oduševio i interijerom, ali i cijenama.

Za ljubitelje finog ića i pića, ali i žive svirke, Britaci su odabrali Sherry's Wine Bar&Bites, dok su svoju preporuku za fine, konkretne večere dali Dubravkinom putu, čiji je,uz hranu, glavi adut da je u šumi u srcu grada.

 

Bistro Vješticu preporučaju ljubiteljima piva i finih zalogaja,a bistro Pod zidom hvale, prije svega zbog izbora svježih sezonskih namirnica.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.