POSEBNA AKCIJA

Novo lice vaše kupaonice uz savjete i popuste koje donosi Dom&vrt

Foto: Thinkstock
kupaonica
Foto: Thinkstock
kupaonica
Foto: Thinkstock
kupaonica
Foto: Thinkstock
kupaonica
26.07.2014.
u 09:30
Uređenje kupanice dugoročna je investicija, stoga ne škrtarite, osobito ne na sanitarijama.
Pogledaj originalni članak

Donedavno se uređenju kupaonice nije posvećivalo mnogo pozornosti, no posljednjih godina upravo su kupaonice postale prostorije o kojima se ozbiljno promišlja. Naglasak se pomaknuo s čiste održivosti i funkcionalnosti na personalizaciju i ugodnu atmosferu prostora. To i ne čudi s obzirom na to da je uređenje kupaonice u pravilu dugoročno ulaganje.

Tajna dobro uređene kupaonice nalazi se u malim luksuznim detaljima, bilo da se radi o poboljšanoj funkcionalnosti kroz ugrađenu visoku tehnologiju ili o čistoj estetici kroz pažljivo odabrane ukrasne komade.

Trendovi u uređenju

Kako je cilj današnjeg društva povećati ekološku svijest, tako su sve popularnija i pametna rješenja u uređenju kupaonice. Sanitarna oprema dobila je nove, ponekad zapanjujuće oblike. Klasične umivaonike zamijenio je neobičan dizajn – uz već popularne ravne, jednostavne linije kvadratnih umivaonika, dolaze nam i asimetrični, zakrivljeni, valoviti ili umivaonici u boji. U uređenju kupaonica posljednjih godina istaknulo se nekoliko trendova. Najpopularniji je dizajn inspiriran spa-centrima koji odiše luksuzom, urednošću, vrhunskom funkcionalnošću...

Foto: Thinkstock

Glavni je cilj takvog dizajna okružiti se prirodom, u čemu će vam pomoći odabir pločica u teksturama prirodnih materijala i umirujućih, zemljanih boja. Kamen i drvo tako čine najpopularnije materijale. Najbolje je uložiti u dobru kadu ili tuš, glavne dijelove kupaonice zaslužne za vašu relaksaciju. Tako su danas vrlo traženi veliki, walk-in tuševi s ugrađenim masažerima, parom, kontrolom temperature i audiosistemom. Klasične masažne kade i dalje ne gube na popularnosti.

Boje daju toplinu

Drugi je trend u uređenju kupaonica industrijski stil kojim dominiraju uzorci betona, metala i kamena. Kod ovog minimalističkog dizajna najbitniji su detalji poput drški za ormare ili okvira za ogledalo u toploj brončanoj boji koja će unijeti dašak topline. Godinama je popularan i vintage stil u kupaonicama. Odlučite li se na takav tip uređenja, izbjegavajte umjetne materijale poput plastike...

U nastavku pročitajte ključne savjete pri uređenju kupaonice i pogledajte koje artikle s popustom vam nudimo!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.