LUKSUZ u prirodi

Ni kampiranje nije što je nekoć bilo! Noć u šatoru košta 2000 kuna

Foto: Archiworkshop
šator
Foto: Archiworkshop
šator
Foto: Archiworkshop
šator
Foto: Archiworkshop
šator
Foto: Archiworkshop
šator
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
23.01.2014.
u 00:00
"Glamping", odnosno glamurozno kampiranje, trend je koji već godinama postoji u svijetu
Pogledaj originalni članak

Koja vam je prva asocijacija na šator? Zanemarimo li sjećanje na eventualnu romansu iz srednje škole, šator nam je većinom sinonim za neudobnost, zagušljivost, hladnoću ili užasnu vrućinu i nastojanje da u njemu boravimo što je moguće manje.

No, to je tako samo kod nas, ali ne i u svijetu gdje je i obično kampiranje još davno dobilo novu dimenziju. U SAD-u tako već godinama traje trend tzv. glampinga, odnosno glamuroznog kampiranja. I diljem svijeta niču kampovi u kojima se gostima nudi udobnost poput one u hotelskim apartmanima, i to usred šume, divljine i poznatih nacionalnih parkova. U nizu takvih mondenih odmorišta sada je niknulo novo, i to u nježnoj prirodi Južne Koreje.

Tamošnji su dizajneri za novi turistički kamp osmislili dva impresivna oblika šatora – “krafnoliki” te “crvoliki”, čija je veličina podesiva, samo ga razvučete poput harmonike na željenu dužinu. “Kožu” tih šatora osmislili su inženjeri te sadrži membranu otpornu na UV zrake, vodu i vatru, dok je ulaz u šator napravljen od prozirnog, ali čvrstog najlona, čime je omogućen ulazak danjeg svjetla. Materijal je dvoslojan, što omogućava optimalnu temperaturu unutar šatora i danju i noću te u svako godišnje doba.

Svi šatori sadrže kuhinju i vlastiti toalet, a manjem prostoru doskočilo se tako što se raskošna sofa preko noći rasklapanjem pretvara u udoban krevet. Namještaj je, naravno, skup i dizajnerski, a unutrašnjost šatora oslikali su mladi, ali poznati korejski umjetnici.

Naravno, taj užitak rezerviran je samo za one s dubljim džepom. Baš kao i ugođaj, i cijene su luksuzne – noć u šatoru košta prosječno 2000 kuna.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.