TOP PET

Najcool mjesta u Zagrebu koja će vas oduševiti

Foto: Žarko Bašić/PIXELL
Najcool mjesta u Zagrebu koja će vas oduševiti
15.09.2017.
u 12:57
Kafići koji imaju ludo uređene interijere u kojima je svaka sitnica promišljena zaslužuju se naći na vašoj mapi za druženje
Pogledaj originalni članak

Prošlo je vrijeme lokalnih kafića kojima su uređenje interijera i želja da budu drugačiji od konkurencije bili važni "koliko je crno ispod nokta". Danas ugostitelji razmišljaju kako biti drugačiji, promišljaju prostor i nastoje mu dati osobni pečat, proširiti mu ponudu van konvencionalne i upravo tbog toga sve je više mjesta koja privlače zanimljivim pozadinskim pričama, originalnim idejama i genijalnim prostorima u kojima se, iako u kafiću, osjećamo kao doma. Ovog, u Zagrebu kišnog tjedna, obišli smo pet takvih originalnih prostora i oduševili se. Zašto? Zato jer su uložili silan trud u uređenje prostora, u proširenje ponude, jer im je svaki gost bitan i jer imaju zanimljive pozadinske priče. Ako vam sve to nije dovoljno, bacite oko na ove interijere, neki će vas (ako ne i svi) očarati.

Kak se šika

Foto: Tomislav Miletić/Pixell

Riječ je o kafiću galeriji koji je otvoren početkom ljeta u Ilici. Prostor je opremljen antiknim namještajem, a posebnost je što ga krase slike akademske slikarice Mihaele Olujić koje se mogu - kupiti. Pri uređenju vlasnici su vodili računa i o najsitnijim detaljima pa će vas u ovom kafiću dočakti pod od epoksi smole sa šljokicama, antikni klavir na kojem, ako ste vješti, možete zasvirati, predivno uređeni stolovi i sitnice za dobrodošlicu koje će razveseliti svakog gosta.

Hubcooltura

Foto: Hubcooltura/Facebook

Ovaj kafić smješten na Sigečici, točnije u Rapskoj ulici, već ima kultni status. Kombinacija vintage komada s onima industrijskog stila rezultirala je prostorom koji je iznimno ugodan za boravak, a uz to je i jako fotogeničan pa je kafić postao omiljeno mjesto za okidanje selfieja. Vlasnik je mnoge komade koji krase prostor pronašao na raznim buvljacima, a posebna je pažnja posvećena rasvjeti. Ako još niste, svakako posjetite!

Mr.Fogg

Foto: Žarko Bašić/PIXELL

Steampunk bar smješten u centru grada, u Martićevoj, svojim dizajnom jednostavno privlači. Kako je vlasnik veliki zaljubljenik u steampunk subkulturu cijeli je prostor u ređen u tom retro-futurističkom stilu. Od šanka, preko zidova, do namještaja...sve želite pipnuti, uvjeriti se da je pravo i jednostavno uživati upijajući energiju nekih prošlih vremena.

Potter

Foto: Potter/Facebook

Još jedno bajkovite skriveno zagrebačko mjesto svakako je kafić Potter koji se smjestio na Sveticama, tik uz Kennedyjev trg, koji je nastao zahvaljujući fascinaciji naslavnijim čarobnjakom na svijetu - Harryjem Potterom. Velike police s knjigama, raskošni lusteri, originalne dekoracije, sofe kao iz Hogwartsa... Sve u ovom kafiću izgleda  - magično.

Pupitres

Foto: Pupitres/Facebook

Novootvoreni boutique vinske kulture smjestio se u Franskopanskoj ulici i odmah, na prvu, očarao svojim interijerom u uređenju kojeg su, pri realizaciji, uz vlasnicu Jelenu Šimić Valentić, pomagali i iz poznatog koncept storea Dizajnholik. Prostor je arhitektinski izazovan, budući se radi o starijoj zgradi, pa se moralo poštivati neke zakonitosti, no, svijetli tonovi u kombinaciji s modernim stolcima i detaljima preuzetim iz industrijskog stila rezultirali su ugodnim, nimalo nametljivim, već toplim prostorom u kojem želite ostati, ne samo zbog finog vina.

 

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar sidhara
sidhara
09:20 16.09.2017.

Nije vazno kakvi su lokali, nego tko su im gosti. Nekada je Zagreb bio krcat zagrebacke kreme, knjizevnika, glumaca, studenata i generalno intelektualne elite. A sada su to vecinom seljani iz regiona razvaljeni po kaficima. Kakav gradonacelnik, takav i grad. Jos sada sa ovima mracnjacima poput Hasanbegovica i kompanije, jad i bijeda, dno dna.