velika promjena

Koliba usred šume uređena je fantastično, s vrlo skromnim budžetom

Foto: IKEA
Koliba usred šume uređena je fantastično, s vrlo skromnim budžetom
23.06.2024.
u 07:00
Mladi bračni par odlučio se preseliti u kolibu staru gotvo sto godina, u šumu u kojoj nema puno susjeda, ali svi koji su tamo dobro se pozanju i zajedno kuhaju gotovo svakog dana
Pogledaj originalni članak

Prije pet godina, bračni par Alex i Seb iz Južne Afrike zamijenili su gradski život opuštenim ritmom Smålanda, malog okruga u kojem je drveća daleko više od lokalnog stanovništva. Od odrastanja u užurbanosti Johannesburga – grada s oko 6 milijuna ljudi – i zaustavljanja u njemačkom Frankfurtu, par je bio spreman za novu avanturu.

Foto: IKEA

“S jedne strane, selidba u švedsku šumu činila se potpuno ludom,” kaže Seb. “Ali bilo je i toliko drugačije od svega što smo ikada upoznali – da smo bili znatiželjni pokušati. " Pola desetljeća i jedan pas kasnije, čini se da se kockanje isplatilo, jer se par dobro smjestio u svojoj kolibi iz 1930-ih.

Foto: IKEA

Okolna priroda možda je tiša od gradske vreve, ali nakon što ste pronašli blisku zajednicu prijatelja iz cijeloga svijeta, uvijek se nešto događa. Od zajedničkih večera do blagdanskih gozbi, dvije stvari koje njihov krug dijeli su ljubav prema hrani i zajednici.

Foto: IKEA

Kao središnja točka prizemlja vikendice otvorenog plana, kuhinja je mjesto gdje okupljanja počinju – a ponekad i ostaju. Njezina kombinacija sunčanih žuto obojenih ormarića, svijetlih drvenih naglasaka i tople rasvjete možda ima veze s tim!

Foto: IKEA

Uz središnji otok, gosti se također mogu okupiti kako bi gledali i pomagali dok Alex, priprema hranu, od zalogaja za zabavu do bogate gozbe.

Foto: IKEA

Tu je i raskošni dnevni boravak koji je ovom paru omiljeno mjesto za gledanje omiljenih TV serija. Većinu ove kolibe uredili su namještajem iz Ikee.

Foto: IKEA

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.